Un nou protest, miercuri, în faţa Primăriei faţă de construcţia unui bloc al firmei Semnal

minuta prin care HCL privind constructia blocului de pe Bulevard a fost respinsa
minuta prin care HCL privind constructia blocului de pe Bulevard a fost respinsa

Zeci de persoane vor organiza, miercuri, înaintea şedinţei ordinare a Consiliului Local, un protest în faţa Primăriei municipiului Botoşani în semn de protest faţă intenţia municipalităţii de a susţine construcţia unui bloc al firmei Semnal în zona de case de pe Bulevardul Mihai Eminescu.

Locuitorii din zonă sunt nemulţumiţi de includerea pe ordinea de zi a şedinţei a proiectului de hotărâre privind aprobarea construcţiei, în ciuda faptului că acelaşi act normativ a mai fost dezbătut o dată şi a fost respins în şedinţa din 28 februarie 2014.

like facebookIniţiatorul proiectului este primarul Ovidiu Portariuc, iar documentaţia care stă la baza sa nu a fost modificată, astfel încât, legal, să poată fi rediscutată în Consiliul Local.

De altfel, familiile din Bulevardul Mihai Eminescu, Petru Rareş şi Calea Naţională au constituit o asociaţie a proprietarilor de case EMA- Ecologic- Mediu- Ambient, asociaţie care a înaintat un protest fiecărui consilier local.

Proprietarii de casă din zonă se plâng că autorităţile vor să impună construcţia unui bloc într-un cartier de case, în condiţiile în care Planul Urbanistic General nu permite acest lucru.  Ei cred că un imobil cu trei sau patru nivele strică arhitectura zonei, însă afectează şi confortul lor.

 Protest în Consiliul Local de la construcţia blocurilor Semnal pe Bulevardul “Mihai Eminescu”

Ministerul Dezvoltării spune “Nu” construcţiei blocului Semnal de pe Bulevardul Mihai Eminescu

Firma Semnal, acuzată că a construit ilegal un bloc pe Bulevardul Mihai Eminescu

Proteste faţă de un bloc pe care vrea să îl construiască firma Semnal

protest locatari Bulevardul Mihai Eminescu Botosani

protest locatari Bulevardul Mihai Eminescu Botosani1

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *