Proteste faţă de un bloc pe care vrea să îl construiască firma Semnal

proiect bloc semnal botosaniZeci de locuitori din zona Bulevardului Eminescu protestează împotriva unui proiect al societăţii comerciale Semnal SRL, care priveşte construirea unui bloc. Cetăţenii au formulat o plângere la Primărie prin care solicită ca firma să nu primească autorizaţie de construcţie. Societatea intenţionează să dezvolte un ansamblu de locuinţe colective cu trei etaje plus demisol, într-o zonă de case.

„Bulevardul Mihai Eminescu fiind zonă de case individuale cu maxim D+P+1+M, este afectată negativ sub aspect architectural zonal şi al asigurarii vieţii intime a familiilor cetăţenilor ce locuiesc în apropierea construcţiei de locuinţe colective facută de S.C. SEMNAL S.R.L. la adresa Bulevardul Mihai Eminescu 123”, se arată în petiţia adresată Primăriei.

proiect semnal bulevard botosani1
proiect semnal bulevard botosani1

Locuitorii mai spun că la aceeaşi adresă firma a cumpărat o locuinţă individuală D+P+1, pe care a transformat-o , nerespectând planul urbanistic zonal şi fără consultarea şi acordul cetăţenilor ce locuiesc în apropiere, în constructie de locuinţe colective D+P+2.

Noi am ales să locuim în această zonă a Botoşaniului pentru că nu există blocuri. Am plecat de la bloc şi ne-am construit o casă, iar acum Primnăria, care nu respectă deloc cetăţenii, permite ilegal construcţia unui bloc într-un cartier de case”, a spus unul dintre locatarii din zonă.

Reprezentanţii societăţii Semnal SRL nu au dorit să comenteze aceste acuzaţii venite din parte locuitorilor din zonă.

„Nu pot să fac nici un fel de comentariu legat de acest subiect”, a declarat reprezentantul de vânzări al complexului de locuinţe.

Consilierii locali au avut pe ordinea de zi a şedinței de joi proiectul privinda aprobarea PUD pentru construirea blocului, însă dezbaterea a fost amânată confirmând, astfel, disensiunile care există cu privire la această lucrare.

În plus, autorizaţia de construcţie nu putea fi emisă, în condiţiile în care la dosar nu există avizul de mediu acordat de Agenţia de Protecţie a Mediului.

7 thoughts on “Proteste faţă de un bloc pe care vrea să îl construiască firma Semnal

  1. propun ca protestatarii sa se mute in codru , poate asa au liniste..ce dumnezeu nu se fac mamuti 3 nivele nu cred ca strica nici un fel de intimitate,si fie vorba intre noi sigur nu se vor muta acolo persoane cu probleme antisociale dar asa i rominul reclamangiu si asa ajum dezvoltarea orasului . bravos botosaneni.

  2. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Gica contra este cel putinciudat. Pai ce inseamna D+P+1+M? parter plus inca doua nivele: et 1 si mansarda care e cat un etaj . Semnal face D+P+1+2. Care e diferenat? ca etajul doi nu se cheama mansarda???

  3. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    au dreptate oamenii care protesteaza… intr-o tara care se respecta blocurile se construiesc in zone de blocuri si casele in zone de case.. nu-si bat joc de peisajul urbanistic.. dar in alte tari mai amarate (ca Romania), mai exista si interese ascunse uneori… cei de la Primarie care elibereaza certificatul de urbanism si autorizatia de construire o sa decida.. sper sa o faca cu bun gust si fara alte interese ascunse…
    PS(pt administratorul site-ului) – literele alea de siguranta se vad ca naiba, tre sa le ghicesti.. poate gasiti un alt format.

  4. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Firma Semnal a construit apartamente de exceptie in acea zona,incercand sa incomodeze cat mai putin.Din pacate unii oameni cu reminescente comuniste fac reclamatii gratuite,incercand sa opreasca dezvoltarea.

  5. Pentru evitarea protestului, sa se respecte planul urbanistic general al zonei de case pe B-dul Eminescu, regimul de inaltime , case D+P+1 etaj sau D+P +Mansarda, dupa cum sunt casele din zona.

  6. Cred ca oamenii din zona sunt speriati si revoltati ca in zona se construiesc blocuri intrucat acolo sunt numai case individuale, cu multa verdeata. Nici eu nu mi-as dori sa locuiesc intr-o zona de case iar langa mine sa am un bloc. Cei care comenteaza aiurea sa mearga sa locuiasca in acele case.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *