Cel mai bogat asistent medical din România. Iulian Căzăcuţ are o avere de şapte milioane de euro!

Iulian Cazacut
Iulian Cazacut. Foto: Adevărul

Iulian Căzăcuţ (40 ani) ocupă locul 493 în topul Forbes al celor mai bogaţi români. Fost asistent şef la Psihiatrie, Căzăcuţ a ieşit din sistem şi a vândut carne de şapte milioane de euro. Acum se gândeşte la o afacere în domeniul sanitar. Vezi aici planurile de viitor ale milionarului botoşănean.

Aproape un deceniu a lucrat Iulian Căzăcuţ la Spitalul de Psihiatrie Botoşani ca asistent şef. Cadru medical a fost şi soţia sa, Doina, care , a lucrat 13 ani ca asistent la secţia de hemodializă.

În anul 1996, Iulian Căzăcuţ a decis să iasă din sistem şi să îşi deschidă propria afacere. A riscat şi a reuşit să devină unul dintre dintre jucătorii de talie medie de pe piaţa locală de carne şi preparate din carne.

„Profitul e important pe timp de criză”

De 15 ani, Iulian Căzăcuţ şi soţia sa, Doina, sunt proprietarii producătorului de mezeluri şi carne Doly Com. Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe, compania, specializată în prelucrarea cărnii de porc şi de vită, a înregistrat în 2010 o cifră de afaceri de 21,3 milioane de euro, în scădere cu aproximativ 10 milioane de euro comparativ cu rezultatul din urmă cu doi ani. „Nu este neapărat importantă cifra de afaceri, mai ales în perioade de criză, important este profitul”, a spus Iulian Căzăcuţ.

Businessul celor doi oameni de afaceri din Botoşani în timp. În anul 1996, Iulian Căzăcuţ a decis să renunţe la cariera sa în domeniul medical şi să intre în afaceri. „ Nouă ani am fost asistent medical şef la Psihiatrie. Am decis să muncesc pentru mine şi familia mea. Am ales industria cărnii şi nu cred că am greşit”, a mai spus omul de afaceri care a reuşit ca, în ultimii zece ani, să fie unul dintre furnizorii de carne proaspătă ai Metro Cash & Carry. Acum livrează marfă reţelei de distribuţie a Carrefour şi Kaufland. În plus, carnea procesată în abatorul din localitatea Roma se vinde în 20 de magazine din întreaga ţară. La fel şi preparatele din carne făcute în fabrica de la Tunari-Ilfov sub brandul „Kravys”.

Cunoscut şi în Europa

Afacerile merg bine iar soţii Căzăcuţ încep să îşi facă simţită prezenţa şi pe piaţa externă. Mai timid la început, în contextul marilor competitori, botoşănenii au reuşit să încheie contracte de furnizare a cărnii şi preparatelor în ţările europene şi Orientul unde exportă carne de vită şi de oaie. În plus, sute de oameni au un loc de muncă.” Iniţial am restrâns activitatea şi am făcut restructurări. Din 500 de oameni am rămas cu jumătate. Acum facem iar angajări pentru că afacerile s-au redresat în ultimul an”, a spus Iulian Căzăcuţ care a angajat recent încă 30 de persoane pentru fabrică, abator şi distribuţie.

Din industria cărnii, înapoi la marea dragoste: medicina

Chiar dacă afacerile le merg ca unse şi în perioadă de criză, soţii Căzăcuţ se gândesc să dezvolte o nouă afacere într-un domeniu care le-ar veni ca o mănuşă. „ Este un moment bun pentru investiţii îndeosebi în domeniul sanitar. O clinică medicală, un laborator medical ar merge foarte bine şi ar aduce profit chiar şi pe timp de criză dată fiind reforma din sănătate şi închiderea unor unităţi medicale”, a mai spus Iulian Căzăcuţ. Problema este lipsa specialiştilor care ar putea să ofere servicii de calitate. Dar aceasta este doar o chestiune de timp. Planul de afaceri pare să se contureze şi nu este exclus că în scurt timp milionarii botoşăneni să aibă ceva de spus şi în domeniul sanitar românesc.

Gheorghe Ciubotaru, care deţine compania Electroalfa, şi Valeriu Iftimie, finanţatorul echipei FC Botoşani, se numără printre milionarii ţării. Cei doi ocupă locul 417 şi, respectiv, 495 în topul bogaţilor din România.

Sursa: Adevărul

One thought on “Cel mai bogat asistent medical din România. Iulian Căzăcuţ are o avere de şapte milioane de euro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *