Sancțiune salarială pentru profesorul bătăuș de la Școala 7 Botoșani. Vezi ce a decis Comisia de disciplină!

Scoala 7 BotosaniProfesorul bătăuș de la Școala 7 Botoșani s-a ales doar cu o sancțiune salarială după ce a bătut un elev. Comisia de disciplină a școlii a decis diminuarea salariului  profesorului Alexandru Boatcă cu 10%, pe o perioadă de trei luni, începând cu 1 aprilie.

Citeşte ştirea iniţială aici!

Profesorul reclamat, respectiv Alexandru Boatcă, s-a mai aflat în fața comisiilor de disciplină pentru comportament necorespunzător. De asemenea, la adresa acestuia au existat și reclamații cum că ar fi venit băut la ore. În ciuda acestui fapt, și de această dată sancțiunea a fost ușoară. Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean, susține că sancțiunile se acordă, conform Legii educației, gradual, profesorul de la Școala 7 fiind sancționat cu observatie scrisă, avertisment, iar acum dimininuarea salariului de bază pe o perioadă de trei luni.

like facebookLegea 1 a Educației naționale prevede următoarele sancțiuni posibile: obsevație scrisă, avertisment, diminuarea salariului pe o perioadă de la unu la șase luni, cu maxim 15% iar următoarea etapă este desfacerea contractului de muncă. Este a treia sancțiune pe care o primește acum”, a menționat Manolache.

Cazul de la Școala 7  este anchetat și de poliţişti. Profesorul preda, luni, muzica elevilor de la clasa a VII-a, iar, la un moment dat, a lovit un elev, de 13 ani, cu capul de un dulap.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *