Premieră! Poliţist local, amendat după o urmărire cu maşina instituţiei

politist autoutilitara bacau1Un poliţist local a fost amendat de poliţiştii rutieri după ce a urmărit în trafic, cu maşina instituţiei, o autoutilitară pe care a izbit-o. Poliţistul local, Mihai Iancu, a încercat să legitimeze şoferul unei autoutilitare ce staţiona, neregulamentar, pe strada Ştefan Luchian, însă acesta a fugit cu maşina. Agentul s-a urcat în maşina Poliţiei Locale şi pornit în urmărire.

Pe strada Cuza Vodă, şoferul autoutilitarei a frânat şi maşina Poliţiei a izbit autoutilitara în spate. La faţa locului au ajunş şi poliţiştii rutieri care l-au amendat pe poliţistul local cu 420 de lei şi trei puncte penalizare pentru producerea accidentului, prin nepăstrarea distanţei regulamentare faţă de autovehicolul din faţă, chiar dacă acesta avea semnalale acustice pornite.

Practic, legislaţia nu prevede că maşinile de poliţie locală sunt considerate autospeciale ce pot încălca normele de circulaţie când se află în misiune. Poliţistul local a contestat sancţiunea, însă judecătorii, în primă instanţă, doar au redus-o la avertisment, însă au menţinut abaterea. Sentinţa a fost atacată.

„Instanța va atrage atenția petentului (poliţistului local) cu privire la respectarea pe viitor a tuturor obligațiilor legale ce îi revin, în caz contrar, față de antecedența sa contravențională, sancțiunile care i se vor aplica vor fi mult mai aspre și nu va mai beneficia de clemență pentru înlăturarea sancțiunilor pecuniare”, se arată în motivarea hotărârii.

 

Citeşte şi: FOTO Poliţişti locali hărţuiţi de un şofer tupeist

 

 

One thought on “Premieră! Poliţist local, amendat după o urmărire cu maşina instituţiei

  1. Adevaru’ e ca se vedea venind chestia asta. Politistii locali ar trebui sa se limiteze la atributiile lor si, de asemenea, ar trebui sa se aplice niste sanctiuni sanatoase, ca sa nu le mai arda de „fest end fiuriăs”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *