PNL sesizează Poliția cu privire la manifestul împotriva lui Florin Țurcanu

pnl Botosani sediuPNL a anunțat că va sesiza Poliția cu privire la distribuirea în Botoșani a unui manifest împotriva sa. El anunță că va depune plângere pentru utilizarea fără drept a însemnelor partidului.

Deși manifestul nu reprezintă un atac la PNL, ci la liderul acestuia, Florin Țurcanu, liberalii s-au solidarizat, luând atitudine prin următorul comunicat:

like facebookPartidul Național Liberal a luat act cu îngrijorare de manifestările publice anonime care au rolul de a compromite imaginea publică a celui mai vechi partid din România.
Manifestul anonim distribuit în municipiul Botoșani conține alegații lipsite de orice fundament rațional și aduce evidente daune de imagine publică tuturor celor care astăzi sunt membri PNL și fac o politică onestă în interesul cetățeanului.
Neasumarea acestui manifest demonstrează, dacă mai era nevoie, că cei care se află în spatele acestei acțiuni nu își doresc o dezbatere publică corectă și transparentă, nu sunt posesorii unui set minimal de reguli democratice și înțeleg să se poziționeze în afara legii doar pentru a susține interese meschine.
Având în vedere că însemnele oficiale ale Partidului Național Liberal au fost folosite fără acordul scris și explicit al posesorului de drept al acestor semne, Partidul Național Liberal, și analizând cu maximă atenție textul manifestului la care facem referire, PNL își rezervă dreptul de a sesiza oficial organele competente în astfel de cauze. Mai exact, PNL va depune o plângere la Poliția Municipiului Botoșani cu solicitarea clară de identificare imediată a celor care au redactat, tipărit și distribuit manifestul respectiv, urmând ca, după identificarea acestora, PNL să se adreseze instanțelor de judecată competente.
Partidul Național Liberal este garantul istoric al libertăților și drepturilor cetățenești. Întreaga istorie a acestui partid este legitimată de lupta continuă pentru păstrarea demnității cetățeanului și a drepturilor sale fundamentale. PNL prețuiește dezbaterea publică, dreptul la opinie și concurența ideilor. PNL promovează inițiativele și respectă fără excepție majoritățile.
Din păcate, manifestul distribuit săptămâna trecută în municipiul Botoșani se plasează în afara setului de reguli și principii democratice care așează în legalitate comunicarea publică și politică.
Partidul Național Liberal  este o construcție politică solidă, unitară și democratică. Partidul Național Liberal a fost, este și va rămâne singurul partid din România în care opinia este respectată cu adevărat. Majoritățile și respectarea acestora au garantat identitate și continuitate acestui simbol al democrației românești.
Dar, același PNL își va apăra în fața legii, fără nici un fel de negociere, dreptul la imagine și identitate publică și nu va permite nimănui, indiferent care este numele acestuia, să-și aroge abuziv și ilegal identitatea liberală și simbolurile acesteia.

Un manifest anti-Ţurcanu, distribuit în toate cutiile poştale. Vezi ce conţine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *