Sfidare! Naşii de cununie ai lui Ţurcanu vânează o licitaţie a CJ cu o firmă înfiinţată în 2013

nasul Dan Bordeianu si finul Florin TurcanuNaşii de cununie ai preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani (CJ), Florin Ţurcanu, vor să modernizeze un drum cu o asociere dintre două firme, una înfiinţată în 2013, iar alta cu doi angajaţi şi o cifră de afaceri de peste 100 de ori mai mică decât valoarea lucrărilor pe care doresc să le facă.

Deputatul Dan Bordeianu şi soţia acestuia, Nicoleta, naşii din luna martie ai preşedintelui Consiliului Judeţean, Florin  Ţurcanu, şi ai deputatului Roxana Anuşcă Ţurcanu, s-au înscris, joi, la o licitaţie organizată de CJ Botoşani pentru modernizarea drumului judeţean DJ 208 H Copălău- Cerbu- Dracşani.

Cei doi s-au înscris la licitaţie cu o asociere între firma Dandrucor SRL Huşi- Vaslui, (al cărei asociat este Dan Bordeianu) şi firma Ecomary SRL Iaşi (al cărei asociat este Nicoleta Bordeianu). Ambele firme au ca profil de activitate „Lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor”, însă niciuna dintre ele nu are expertiză în domeniu.

proces verbal licitatieDandrucor SRL Huşi a fost înfiinţată în acest an, iar Ecomary SRL Iaşi este înfiinţată în 2008, dar în 2012 a avut o cifră de afaceri de doar 123.355 lei şi doar doi angajaţi.

Interesant este că asocierea dintre cele două firme a venit la licitaţie cu un subcontractant care pare să aparţină tot familiei Bordeianu. Societatea comercială Ecoloc SRL Huşi, înfiinţată în 2000, a fost deţinută, până în luna mai a acestui an, de Nicoleta Bordeianu, părţile sociale fiind transferate unei bătrâne de 77 de ani, Violeta Simion, care, de altfel, este şi administrator.

Ceea ce atrage atenţia este că atât Dandrucor SRL Huşi, cât şi Ecoloc SRL Huşi au aceeaşi adresă, strada Huşi- Stănileşti, nr. 2.

Asocierea dintre firmele soţilor Bordeianu a venit la licitaţia pentru modernizarea drumului judeţean 208 H (pe o porţiune de 7,7 km), estimat la 15,66 milioane de lei, cu o ofertă financiară de 12,3 milioane de lei. Asta a făcut ca, după deschiderea ofertelor, Dandrucor şi Ecomary să se claseze pe primul loc, în faţa unor firme consacrate în domeniu din Botoşani, precum Transporturi Auto SA, care a venit cu o ofertă de 13,8 milioane de lei, şi Tehnic Asist SRL, cu o ofertă de 15,4 milioane de lei.

Bătător la ochi este că firmele naşilor lui Ţurcanu au fost acceptate la licitaţie, deşi nu au depus declaraţiile privind îndeplinirea criteriilor de calificare, ci doar o simplă declaraţie pe proprie răspundere.

Preşedintele Consilului Judeţean a precizat că se delimitează de această licitaţie şi a menţionat că nu a ştiut de oferta naşilor săi, decât după ce aceştia l-au înştiinţat în cursul zilei de joi.

” Ne vizitam destul de rar, de acum cred că nu o să ne mai vizităm deloc. Sper ca acea comisie desemnată să îşi facă treaba şi imi doresc să nu cîştige firma naşilor mei. Au oferat şi o valoare suspect de mică. M-a pus într-o situaţia delicată şi i-am spus să nu facă spectacol crezând că dacă sunt naşii mei au şi acces la banii din judeţul Botoşani”, a spus Florin Ţurcanu.

 

 

7 thoughts on “Sfidare! Naşii de cununie ai lui Ţurcanu vânează o licitaţie a CJ cu o firmă înfiinţată în 2013

    1. Sa vedeti ce lucrari a receptionat,turcanu ,prin derectoru clim,pe DJ Baisa-Corni si DJ Vorona-Tudora.Acolo tunuri ,locul lui Contac e caldutz,florine!

  1. Asta este domnul Turcanu, om de nimic. Crede ca suntem toti prosti. Ne-am convins de el, ne-am saturat!sa ne lase in pace! Asa faceau si cei de la PDL si vedeti cum au ajuns.

  2. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Prin aceste articole se doreste de fapt influientarea comisiei in favoarea celor de pe locul 2 si 3, acolo sunt banii , nu la pretul cel mai mic

  3. In urma cu 1 an nu as fi crezut sa regret PDL. Ei uite ca abuzurile si aroganta grosolana a USL imi repugna atat de mult incat cred ca a depasit PDL -ul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *