Magistraţii Curţii de Apel din Suceava au adoptat decizii care se bat cap în cap în cazul lucrătorilor de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Botoşani care, în luna august, au fost concediaţi, ca urmare a restructurării instituţiei.
După ce au fost daţi afară, cinci dintre ofiţeri au dat în judecată IJJ, cerând, într-o primă etapă, suspendarea executării deciziilor luate de conducerea IJJ. La Tribunalul Botoşani, toţi cinci au avut câştig de cauză şi, prin urmare, au fost menţinuţi în Jandarmerie.
Partea interesantă a survenit la Curtea de Apel Suceava, la care IJJ a făcut recurs.
Instanţa suceveană s-a pronunţat în două feluri diferite, deşi speţa a fost absolut comună.
Spre exemplu, pe 28 noiembrie 2011, magistraţii Curţii de Apel admit recursul IJJ, în cazul subofiţerului Florin Valerian Grădinariu, cel care a deschis primul proces împotriva Jandarmeriei. Asta a însemnat, că, până la soluţionarea pe fond a dosarului, jandarmul este concediat.
28/11/2011 | Admitere recurs |
Solutie: Admite recursul. Casează sentinţa nr. 2072/27.09.2011 a Tribunalului Botoşani cu trimitere spre rejudecare aceleiaşi instanţe. Obligă intimatul să achite recurentului Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani suma de 154,80 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Irevocabilă |
În schimb, pe 19 ianuarie 2012, instanţa suceveană a respins recursurile IJJ în alte trei speţe absolut similare. Este vorba de cazurile subofiţerilor Adrian Donisă, Bogdan Daniel Creţu şi Constantin Cătălin Vişan. În aceste condiţii, cei trei subofiţeri sunt păstraţi în IJJ până la soluţionarea pe fond a dosarului.
19/01/2012 | Nefondat |
Solutie: Respinge recursul ca nefondat . Irevocabilă. |
Angajaţii din MAI care au câştigat suspendarea deciziei de concediere, daţi din nou afară