Zeci de protestatari în Piaţa Revoluţiei: „Un pitic şi cu un chior şi-au bătut joc de popor!”. Vezi VIP-urile care participă la protest şi declaraţiile şoc ale acestora! FOTO

proteste Piata Revolutiei BotosaniAproximativ 150 de persoane au participat, luni seară, la manifestaţia din Piaţa Revoluţiei din municipiul Botoşani. Ei participă la protestul împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului Boc.

Numărul participanţilor a fost aproape acelaşi cu cel din seara precedentă, însă mulţimii i s-au alăturat câţiva lideri politici din USL.

Dumitru Zmau la protestul din Piata Revolutiei
Dumitru Zmau la protestul din Piata Revolutiei

Protestatarii au scandat lozinci precum: „Jos Băsescu !”, Un pitic şi cu un chior şi-au bătut joc de popor!”, Nu vă fie frică, că Băsescu pică!”, „Afară din ţară, javra ordinara!”.

La protestele de luni seară au fost văzute şi persoane publice locale, respectiv fostul viceprimar de Botoşani, liberalul Romulus Eram, fostul şef al Poliţiei Rutiere, Dumitru Zmău, primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireadă, consilierul judeţean PNL, Gheorghe Epuraş, primarul comunei Ştiubieni, Ionel Sebastian Merticaru,

Costica Macaleti si Gheorghe Sorescu, la protestul din Piata Revolutiei
Costica Macaleti si Gheorghe Sorescu, la protestul din Piata Revolutiei

prim- vicepreşedintele PNL Botoşani, fostul prefect Gheorghe Sorescu, preşedintele organizaţiei de tineret a PSD, Răzvan Rotaru, deputatul PSD, Costică Macaleţi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Aroşoaie, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare disponibilizate, Mircea Comăneci, dar şi fostul lider din DGASPC, Nicolae Macovei.

Iată declaraţiile principalilor lideri:

Costică Macaleţi- „Mă scoate în stradă solidaritatea cu cetăţenii oraşului. Dacă ne adunăm mai mulţi, puterea creşte„.

proteste Piata Revolutiei din BotosaniDumitru Zmău- „Pe mine mă scoate în stradă nedreptatea şi apropierea dictaturii. Simt că vine dictatura peste poporul ăsta. O parte din colegii mei pe care i-am lăsat în poliţie o duc din ce în ce mai greu. Unii se spânzură, alţii se împuşcă. Şi eu trăiesc mai greu. Nu poţi trăi bine, în condiţiile în care ceilalţi nu au ce mânca„.

Romulus Eram: „Dorinţa de mai bine mă scoate în stradă şi faptul că oamenii ăştia ne pot ajuta să facem ce e mai bine. Dacă nu avem şansa ca lucrurile să se desfăşoare prin activitatea Parlamentului, singura şansă sunt mişcările de acest gen. Ele pot aduce la o masă a negocierilor pe cei care spun că au majoritate„.

proteste Piata Revolutiei din BotosaniVerginel Gireadă- „Noi de la PNL ne-am adunat protestatarilor pentru că ei îşi doresc această schimbare, pentru că ei s-au săturat de pensiile tăiate, de salariile tăiate, s-au săturat de scumpirea gazelor. Noi cei de la USL ne-am decis să simpatizăm cu manifestanţii„.

La aproape două ore de la începerea protestului şi-a făcut apariţia şi preşedintele PNL Botoşani, Florin Ţurcanu.

Aproape 20 de jandarmi au asigurat ordinea la protest, în frunte cu adjunctul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Marin Lupu. În ciuda huiduielilor, nu au existat incidente între protestatari şi forţele de ordine.

Verginel Gireada la protestul din Piata Revolutiei
Verginel Gireada la protestul din Piata Revolutiei

De asemenea, în zonă se află şi poliţişti rutieri pentru dirijarea traficului.

Aceasta este cea de-a doua seară consecutivă de proteste majore la Botoşani. Duminică seară la acţiuni au luat parte aproape 150 de persoane.

Manifestaţiile nu au fost autorizate.

Ele s-au încheiat în jurul orei 21.00, protestatarii retrăgându-se paşnic de la locul protestului.

19 thoughts on “Zeci de protestatari în Piaţa Revoluţiei: „Un pitic şi cu un chior şi-au bătut joc de popor!”. Vezi VIP-urile care participă la protest şi declaraţiile şoc ale acestora! FOTO

  1. Penibil,cu totii stim ca nu asa se rezolva problemele.La patru ani avem ocazia sa votam nu sa intindem mana la o punga de faina .Mai sunt cateva luni pana la alegeri ,sa inteleg ca usl pica in sondaje si se grabesc cu anticipatele.Ce-au rezolvat in trei zile de protest ?astia traiesc cu impresia ca cateva mii de oameni in tara care ies in strada vor schimba guvernul,presedintele…hai sa fim seriosi nu suntem atat de bananieri .Sunt de acord ca opozitia sa incerce sa preia puterea dar … la 4 ani.Eu de exemplu nu sunt de acord cu taxa auto…dar stiu foarte bine ca nimic nu se va rezolva….a inceput cu Tariceanu …a fost si psd-ul cu pdl-ul la guvernare si …..nimic,concluzia :sa crezi ca ceilalti care au stat pe margine de ceva timp si au burtile goale se vor gandi la noi ……..HAHAHAHA mai ales Antonescu si Ponta nu pot dormi noptea de grija oamenilor.
    raspunde trimite

  2. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Dragilor USL-isti, unde erati vineri si sambata noaptea? Sau e usor sa veniti atunci cand turta e gata, dar de ce nu ati venit si la framantat?! V-a palit de-odata spiritul civic…

  3. MAI NENOROCITILOR DE LA COMUNA MIHAI EMINESCU CE CAUTATI VOI ACOLO ? DEZVIRGINELE TI-AI ADUS SLEATCA DE INCORUPTIBILI CERTATI CU LEGEA SI CONDAMNATI IN FRUNTE CU TINE ?TU CE STRIGI IN STRADA? TU CE AI FACUT SI TOTI ORDINARII TAI IN FRUNTE CU NASUTAU????? EXCROCILOR CARE SUNTETI VOI SA DISPARETI NU MAI AVETI CE FURA ?

  4. ba tontilor mai rau ca cu chioru nare cum sa fie .de ce jignesti tu nai fura ,hai sal dam jos pe basescu si pe acoliti lui

  5. Sunt pnl-ist de cand ma stiu dar cand il vad la miting pe hotul nr 1 al botosaniului VERGINEL GIREADA ma apuca groaza. Cu astfel de oameni vreti sa veniti la conducere domnule presedinte TURCANU?????????? Sau fugariti coruptii de la PDL ca sa faceti loc celor de la USL??? oricum la noi in Botosani nu o sa se schimbe nimic mai ales cu TURCANU si cu MARCU!!!!!

  6. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Trebuie mobilizare,romani!Cei care au iesit in toate judetele au dat dovada de demnitate si isi cunosc foarte bine drepturile.Nu ne simtim reprezentati de un asemenea presedinte-mincinos,sfidator,nesimtit,betiv,diabolic etc etc.Lumea nu te mai vrea!Gata idiotule…ti se apropie sfarsitul….!JOS BASESCU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!De-acum urmeaza sa dati socoteala,HOTILOR!

  7. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Nu romani, nu iesiti , stati in casa ca traiti bine! Sau fugiti in Italia sau Spania la cules de capsuni ca e mai bine sa fiti slugile altora! Intr-adevar nu rezolvati nimic daca iesiti! Traiti intr-o tara libera, democratica, in care tre’ sa stiti sa va cereti drepturile! De asta tara a ajuns in halu asta, din cauza acestor mentalitati… Nu e vorba ca opozitia ne va da, nimic nu ni se va da de pomana, ca sa ai trebuie sa muncesti! Iesiti si cereti-va drepturile! Ca sa avem, trebuie sa muncim! Ca sa muncim, trebuie sa avem locuri de munca! Actuala putere a dat dovada de incompetenta maxima, deci avem nevoie de schimbare! Nu mai putem trai cu dictatura asta! Jos dictatura! Jos puterea!

  8. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Abia acum am vazut ca participa la manifestatie si „un sarantoc”,fiind nemultumit de guvernantii care i-au facut o pensie de 100 milioane ,l-au „lasat sa-si faca afacerile in timpul serviciului”,(bine inteles ca pe banii nostri) ,sa-si umple buzunarele cu banei.Si inca mai „face sapaturi” ptr.completarea veniturilor.Propun sa-l ajutam,donind 2 euro prin SMS ptr.Zmau D-tru.!

  9. Nu-mi vine sa cred ca mai sunt unii care sprijina in continuare tagma portocalie,care si-a batut joc de poporul roman,care au infometat Romania. Sa le fie rusine !

  10. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Langa acesti „lideri locali”, Macaleti de zici ca a iesit la facut piata si „saracul” tractorist Zmau sa ies la miting???? Nu cred!!!!!

  11. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Niste tarani, toti astia din imagini, in primul rand politicienii, care sunt cu totii multimilionari!

  12. Lumea vrea schimbarea! Vrem alegeri anticipate. Iesiti botosaneni in strada sa ne facem auziti asa cum s-a intamplat la Iasi .
    PDLul sa isi ia talpasita ca a furat destul iar madamele Udrea si Anastase sa faca shopping ca au esuat cu politica. Ne-am saturat de culoarea portocalie peste tot, e monoton.Base tace il doare-n cot de miile de oameni necajiti, in timp ce schiaza cu Udrea la propriu si la figurat..

  13. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Niste comunisti ….aspectul lor fizic, precum si felul in care sunt imbracati nu denota faptul ca o duc rau ….domnul Macaleti si domnul Zmau si alte personaje de „calibru” din judet . Dar daca asa zice partidul , ei trebuie sa execute ordinele lui bombonel si ale frustratului de Antonescu si sa iasa in strada. Halal , e un miting de toata jena , care n are absolut nimic de-a face cu democratia. Ce-ar fi daca v-ati duce la munca mai degraba si n ati mai astepta sa va cada din cer ca pe vremea comunistilor.
    Americanii-s de vina ….

  14. Daca Opozitia la Botosani ii va scoate in fata pe Zmau,Verginel,Macalet si Rotaru alegerile sunt ca si pierdute!Chiar nu aveti oameni noi,curati si competenti?

  15. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Ce vedem acolo?o fauna variata; de la parveniti inculti,pensionar de lux de provenienta politie rutiera,care nu-si poate justifica averea incomensurabila,si care face declaratie ipocrita cum ca ar trai prost la pensia de zeci de milioane!oameni care se feresc de munca si vor numai sa primeasca dar ei sa nu dea nimic!daca ar prelua puterea USL,DE UNDE AR PUTEA SA DEA CEVA ,atata timp cat sacul e gol???Bai fratilor nu va umple nimeni conturile si frigiderul gratis,pentru asta s-a inventat MUNCA!LA MUNCA BAAA!

  16. Uitati-va si voi la tampitul ala de GIREADA!!! Cu unul ca asta nu se poate face nimic in tara asta. Uitati-va si voi ce ranjet de om prost are!!! Mai bine ar spune cat dreacu a furat in M.Eminescu??????? HOTULEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  17. Au iesit in strada fostii hoti ai Botosaniului!!!!!!!RUSINE SA VA FIE!!!!!!!!!!!! Gireada,Turcanu,Zmau,Sorescu,Macaleti!!!!LA MUNCA BA HOTILOR!!!!!!

  18. In principiu e usor sa comentezi vrute si nevrute, mai mult sau mai putin patimas. Ce nu am invatat noi in anii acestia de democratie este sa gandim, sa avem pozitii critice, sa dialogam in mod civilizat.
    Fara doar si poate regimul Basescu a dat ultima dovada a cinismului si incompetentei. Nu putem uita cum presedintele i-a spus recent unei doamne, la Ziua Nationala: Doamna,va cred, ca dumneavoastra va este greu, nu mie! Prin urmare, cel care are bani, nu poate fi solidar intr-un mod profund cu cel care traieste in mizerie, cu grija zilei de maine. E doar o solidaritate de forma, caci nu se poate presupune ca e si de continut. Daca ar fi reala solidaritatea, am vedea multi oameni urmand exemplele biblice, sau ar pleca de la guvernare, din neputinta de a face ceva pentru semenii lor, si ar lasa pe altii mai competenti. Regimul Basescu trebuie sa dispara, fara nici o indoiala! Dar pasul urmator este sa pui in loc pe altcineva. Pe cine? In actualul context politic, ar urma USL-ul. Merita insa acestia sa intre la guvernare? Daca opozitia dorea alegeri anticipate aveau o solutie, de ceva vreme, de cand puterea a trecut complet in mainile partidelor de guvernamant, solutie pe care nu au aplicat-o: DEMISIA IN BLOC A OPOZITIEI PARLAMENTARE. De ce oare nu au recurs la aceasta ultima solutie? E de presupus ca acelasi interes pentru putere ii face pe reprezentantii nostri sa fie mai curand interesati de profitul lor perosnal si nu de binele general. Ceea ce nu inteleg nici cei de la putere, nici cei din opozitie, este ca poporul roman incepe sa simta necesitatea schimbarii la fata a intregii clase politice romanesti. La Botosani reprezentantii opozitiei nu sunt iubiti de populatie, deoarece nu sunt oameni care sa ne reprezinte. Nu ne simtim reprezentanti de oameni care au fost la putere si nu se vad roadele bune in urma lor! Nu ne simtim reprezentati de lideri care au condamnari penale, chiar daca cu suspendare! Nu ne simtim reprezentati de parlamentari fara initiative parlamentare! Nu ne simtim reprezentati de oameni care sunt blocati in mentalitatile vechi ale compromisului,lipsei de moralitate, ineficientei! Nu pot nici sa nu gandesc ca partidele politice nu au oameni onesti, competenti, verticali! Dar pentru asta liderii actuali trebuie sa faca un pas in spate! Atunci se va vedea ca nu urmaresc interesul lor, ci interesul poporului lor, popor care are nevoie de lideri in care sa se increada si care sa-i reprezinte cu adevarat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *