Protestele anti-Băsescu iau amploare la Botoşani. Protestele sunt neautorizate. Vezi foto!

proteste in Piata Revolutiei din BotosaniTot mai mulţi nemulţumiţi faţă de politica preşedinetului Traian Băsescu şi la Botoşani. Peste 150 de persoane luau parte, duminică seară, la o acţiune de protest în piaţa publică din centrul municipiului. Tineri şi persoane în vârstă manifestau faţă de condiţiile sociale. Oamenii au scandat „Jos Băsescu!”, „Demisia!” şi au cântat „Deşteaptă-te române!”.

De asemenea, ei au strigat lozinci de tipul: „Ole, ole, ole!/ Băsescu nu mai e!”, „Singura soluţie/ Încă o Revoluţie!”, „Ieşi afară, javră ordinară!”, Băsescu cu gaşca lui/ Ruşinea poporului!”.

Ei au cerut trecătorilor să li se arăture prin mesajul „Nu vă uitaţi!, Veniţi, v-alăturaţi!” sau „Dacă vă pasă, ieşiţi din casă!”

proteste in Piata Revolutiei din BotosaniIniţial, în zonă s-au aflat doar circa 20-30 de persoane, însă, imediat după lăsarea întunericului, numărul participanţilor la acţiune a crescut considerabil.

Jandarmii au ajuns în Piaţa Revoluţiei atât în civil, cât şi în haine militare.

Ei nu au intervenit, însă le-au cerut participanţilor să nu părăsească Piaţa proteste in Piata Revolutiei din BotosaniRevoluţiei şi să se deplaseze printre blocuri pentru a incita populaţia.

Numărul manifestanţilor ar putea creşte. Oamenii s-au plimbat atât în Piaţa Revoluţiei, cât şi pe Pietonalul Unirii.

Ulterior, ei s-au oprit pe trotuarul din faţa Teatrului Mihai Eminescu. Jandarmii iau în calcul identificarea persoanelor implicate şi snacţionarea ulterioară acestora, în condiţiile în care manifestaţia nu a fost autorizată. O altă variantă ar fi identificarea liderilor şi sancţionarea lor.

Interesant este că la aceste acţiuni nu participă nicio persoană publică cunoscută, ceea ce a generat ipoteza că în spatele oamenilor simpli s-ar putea ascunde politicieni.

În această săptămână poţi răspunde la întrebarea din sondajul BotosaniNews: Sunteţi de acord cu protestele împotriva preşedintelui Traian Băsescu?

One thought on “Protestele anti-Băsescu iau amploare la Botoşani. Protestele sunt neautorizate. Vezi foto!

  1. Sunteti fraieri! NU rezolvati nimic cu protestele si dezastre in orase ca din banii pe dcare ii vereti ei o sa repare ce ati stricat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *