Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean aşteaptă organele de cercetare penală să se pronunţe cu privire la cazul de mită

Ada Macovei, inspector general al ISJ
Ada Macovei, inspector general al ISJ

Ada Macovei, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, a declarat că instituţia pe care o conduce nu are în competenţă şi în atribuţii verificări de asemenea natură. Sesizarea privind mita de la Liceul de Artă a pornit de la un profesor de la Grupul Şcolar din Ştefăneşti. Potrivit inspectorului general al IŞJ,  nu mai puţin de cinci sesizări au fost făcute de acest dascăl cu privire la unele nereguli în desfăşurarea examenelor.

A fost la evaluarea naţională un părinte, profesor la Grupul Şcolar Ştefăneşti, care a reclamat că fetiţa dumnealui nu s-a putut concentra la prima oră de la proba de Limba şi literatura română, din cauza că era agitaţie în sală. Imediat s-a deplasat domnul inspector de la Minister, cu un inspector de la Comisia judeţeană, nu au fost semnalate ulterior probleme, numai ca au început sa apara din partea domnului profesor mai multe reclamaţii. Practic, zilnic primeam câte una, ele culminând cu această plangere la Parchet. Dumnealui este foarte implicat şi îşi doreşte, ca şi noi, examene corecte, şi a mers în continuare cu cercetarile şi a întrebat şi copiii de clasa a XII-a cum au procedat şi cum se vor descurca. Unul dintre ei i-a spus că ar fi dat aceasta suma cuiva. Nu ştim nici numele copilului şi nici numele celui care a luat. Aşteptăm ca organele de cercetare penală să se pronunţe„, a spus Ada Macovei, inspector şcolar general.

Şefa învăţământului botoşănean a declarat că din datele avute, cât şi din întrebările adresate atât verbal cât şi în scris membrilor comisiei, nu reiese că aceştia ar fi fost complici la o astfel de situaţie. Inspectorul general s-a abţinut să spună dacă au fost sesizări la IŞJ cu privire la strânegerea de protocoale pentru examenele din acest an.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *