Medicul Liliana Teodoriu, reţinută pentru luare de mită, ascundea banii la ciorapi sau în chiloţi. În casă au fost găsiţi peste 400.000 de lei

liliana teodoriu retinutaMedicul de la Comisia de experiză medicală din Casa de Pensii, Liliana Teodoriu (52 de ani), care a fost reţinută, marşi seară, de procurorii Parchtului de pe lângă Tribunalul Botoşani, ascundea banii în cele mai ciudate locuri. Anchetatorii au găsit bani ascunşi în şosete, chiloţi, dar şi în roata de rezervă a maşinii. Potrivit prim-procurorului Cristian Popovici, în urma percheziţiilor efectuate în două dintre locuinţele familiei Teodoriu au fost găsite sume de bani echivalentul a 416.616 lei (în lei, euro, dolari, franci elveţieni sau lire sterline), pentru numărarea cărora a fost nevoie de mai bine de două ore. De asemenea, la asistenta medicului, Brânduşa Elena Honciuc, au fost găsiţi 7.400 de lei.

Medicul cerea şi pretindea bani pentru a elibera pacienţşilor săi, veniţi pentru expertizare medicală în vederea obţinerii unei pensii pentru incapacitate de muncă, diferite sume de bani, de la 200 de lei în sus.

Se pare că medicul făcea acest lucru de peste doi ani, adunând în acest mod sume fabuloase de bani. Ea primea de la bacienţi de la bani până la cafea, bomboane, icoane etc.

Sumele sunt disproporţionat de mari în raport cu veniturile. Vorbim de un salariu mediu în cadrul familiei Teodoriu de maxim 50 de milioane. În cursul zilei de astăzi, vom impune popriri pe conturile despre care avem informaţii că ar exista. De asemenea, dispunem identificarea tuturor bunurilor imobile, pentru că ne interesează în principal locuinţele, apartamente, case şamd. „, a afirmat Popovici.

Liliana Teodoriu a fost reţinută pentru 24 de ore, iar cel mai probabil miercuri va primi mandat de arestare pentru 29 de zile. Asistenta sa a primit interdicţia de a părăsi localitatea. Soţul medicului, Liviu Teodoriu, care lucrează la Grupul Şcolar Alexandru Vlahuţă Şendriceni, este cercetat şi el pentru complicitate la luare de mită.

One thought on “Medicul Liliana Teodoriu, reţinută pentru luare de mită, ascundea banii la ciorapi sau în chiloţi. În casă au fost găsiţi peste 400.000 de lei

  1. ma intreb cum vor putea reintra in drepturi pacientii care, conform legii, se puteau incadra intr-un grad de handicap, dar, pentru ca nu au „cotizat” doamnei doctor au ramas fara pensii de luni bune. ar fi interesant de continuat acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *