Viceprimarul Florin Ghiorghiţă: Eutanasierea câinilor a fost aprobată de mine

Florin Ghiorghita
Florin Ghiorghita

Viceprimarul Florin Ghiorghiţă a declarat, miercuri, că decizia de ucidere a câinilor din municipiul Botoşani, care erau adăpostiţi la padocurile de la rampa de gunoi, a fost aprobată de el. Acesta susţine că decizia a fost luată vineri, fără consultarea primarului Cătălin Flutur, care era plecat în Germania.

Domnul primar a fost plecat săptămâna trecută şi nu a fost la Primărie. Cererea a fost aprobată de mine. Eu, înlocuitorul primarului, împreună cu cei de la Direcţia Sanitar-Veterinară”, a afirmat Ghiorghiţă.

Ghiorghiţă spune că animalele ucise erau bolnave de jigodie, o boală transmisibilă la câini. El se contrazice în declaraţie în mai multe situaţii. Prima dată spune că boala este „netratabilă”, iar ulterior că municipalitatea nu îşi poate permite să plătească 400 de lei pentru tratamentul cu interferon pentru fiecare câine.

Este o boală netratabilă a câinilor vagabonzi. Este o adresă făcută în luna aprilie a doctorului şi a celor care au făcut inspecţia şi se ocupă de tratamentul câinilor. Este o altă adresă făcută în luna mai, cu mortalitate foarte mare. În luna aprilie au murit peste 60 de câini. În luna mai au murit peste 30 de câini în câteva zile, în două zile. Este un focar de jigodie adus probabil din Suceava. Au fost probabil importaţi câini din Suceava. Asta a fost decizia şi a DSV-ului şi a noastră . Sunt omorâţi de către doctori, sunt eutanasiaţi de către doctori folosind efectiv toate substanţele omologate, conform contractului care există. Sunt duşi câinii la incinerat la Suceava, cu firma cu care avem contract. Nu văd care este problema. Jigodia nu are tratament. Tratamentul de jigodie costă peste 400 de lei, pe care nu îşi permite nimeni să îi dea„, a mai spus Ghiorghiţă.

De asemenea, el spune că municiplitatea ştie de o lună despre boala câinilor, dar recunoaşte că primarul nu ştia nici până miercuri dimineaţă de acest lucru şi de faptul că animalele vor fi ucise.

14 thoughts on “Viceprimarul Florin Ghiorghiţă: Eutanasierea câinilor a fost aprobată de mine

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    nu degeaba iti zice cap de tanc gheorghita ai minte cat am eu in ****** poate cand te inbolnavesti te omoara si pe tine doctori .

  2. Personal, Ghiorghita imi este foarte antipatic, dar sunt complet de acord cu eutanasierea cainilor vagabonzi, un adevarat pericol social…

    1. Soso, cand te-ai controlat ultima data sa vezi daca mai ai suflet?????…..sau poate nici nu stii ce-i ala………sa stii ca nu este neparat nevoie sa vorbesti poti si sa taci …cateodata este mult mai bine …faci aburi aiurea in jurul tau….puteai sa spui simplu ca esti o javra ordinaraca si criminalul ala si-ti cunoasteam parearea

  3. Jigodie e stigmatul pe care o sa-l porti pe frunte toata viatza, bestie umana,caci esti demn de acest epitet, si nu exista nici un paleativ care sa te scape .Spre norocul nostru, al cetatenilor cu suflet bun si iubitori de animale, microbul „jigodiei ” de care suferi, nu va migra niciodata de la tine la noi, Gherghita!Il cunosc pe medicul veterinar care cica ar fi constatat maladia cainilor. Sunt oripilata ca dumnealui, fost asistent veterinar al dr Vasiliu, care a tratat sute de caini la cabinetul cu plata, doarme acum linistit stiind ca a ajutat la acest masacru . Sper ca vor plati cu varf si-ndesat toti cei implicati in aceasta afacere parafata e edilul Gheorghita.Nu vi se pare ca unii caini au in privire caldura umana iar unii oameni sunt niste jigodii?Ne-ai facut de ras judetul Gheorghita de ce nu-ti dai demisia? Nu esti demn sa fii in fruntea autoritatii publice!
    . Asta e doar inceputul In seara asta la Realitatea, maine la OTV se ingroasa gluma….

    Un medic de oameni. Ma bucur ca nu vei fi niciodata pacientul meu, ci al doctorului veterinar complice la masacru

  4. prin „cercuri alese” se stia de 1-2 luni ce vreti sa le faceti…doar banii va mai intereseaza, n-aveti pic de suflet.

  5. Cand omorau gainile oamenilor ca sa nu se raspandeasca aviara de ce nu va agitati atata ? Gainile nu sunt si ele animale ?

  6. Kotkodak, cu mintea ta de gaina, nici nu ma mira de ce nu iti dai seama. Ma mira insa cum de TU ai scapat ?
    Atunci a fost o campanie la nivel national, au fost implicate in decizii institutii care faceau parte din comisia constituita in acest scop.In acest caz , totul s-a facut „pe tacute”, fara sa se ia in calcul si alte variante de solutionare a problemei, in timp ce societatea ADOPT deja derula campanii de strangere de hrana si fonduri pentru cainii de acolo.
    Te mai uiti din cand in cand pe Animal planet?

  7. Ha ha ce ma bucur ca toti sunt de la PDL,poate isi da lumea seama ce fel de oameni sunt. Asa fara nici o mustrare de constiinta au taiat salariile,pensiile,ajutoarele,locurile de munca cum au taiat cainii.

  8. Dar cu eutanasierea „oamenilor” bolnavi de jigodie cine se ocupa??? Asta se pare ca este bolnav cronic si nici nu merita deranjul sa fie tratat….Domnule Primar daca s-ar stabili ca majoritatea oamenilor doresc ca acest animal sa plece din primarie ca sa nu mai faca el pe Dumnezeu a-ti putea face acest gest nobil pt toti oamenii cu suflet ca sa se vada ca mai exista si dreptate pe lumea asta?????

  9. fratilor hai sa oa terminam odata cu protectia cainilor”caini ne trebuie noua” Daca vreti protectie atunci hai sa protejam toate animalele(bovine,ovine ,porci ,capre toate pasarile domestice ,pesti si alte animale destinate consumului) si sa le protejam pana se termina caini sau ce un caine e mai frumos de cat un miel?

  10. N-ai murit jigodie?????????? Te tine satana in functie ……are nevoie de bestii ca tine ….altfel nu inteleg de ce ne ingretosezi cu prezenta ta…..du-te du-te la taticul tau satana si lasa-ne vierme putrezit si ia-ti si familia cu tine ca poate-ti seamana si nu va vrem aici pe niciunul

  11. Nu stiu ce primaria curului sunteti voi acolo, lasati un bou sa ia o hotarare, jigodia naibii, daca ajung pe acolo jur ca pe tine: Florin Ghiorghiţă te voi cauta! Auzi primarul nu stia pana miercuri dimineata, vai capul lui primar, vai capul lui medic veterinar, vai capul vostru de inapti infectati. Dumnezeu sa va ajute voua si familiilor voastre!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *