S-a apucat de furat pentru a putea sa-si cumpere droguri

Un adolescent din municipiul Botosani este cercetat de Politie dupa ce a comis mai multe infractiuni  pentru a face  rost de bani sa-si cumpere droguri, informeaza Tele M. El a devenit pacientul Sectiei de  Neuropsihiatrie Infantila, dupa ce parintii sai au  plecat la munca in strainatate. Ramas in grija rudelor, din cauza anturajului a  renuntat la scoala si luat-o pe cai gresite.
Fascinat de senzatiile euforice date de plantele  etnobotanice, tanarul a vrut sa probeze si  drogurile care i-au creat dependenta si mari  probleme cu oamenii legii.
Pentru ca nu avea bani sa si le procure la timp,  nu de putine ori, tanarul a ajuns la spital in sevraj  pentru a cere  ajutorul medicilor.

" El este cu foarte multe internari in sectie datorita problemelor grave pe care le-a pus: cu delicventa juvenila, cu consum de substante etnobotanice, cu sindrom de sevraj dupa consum de substante halucinogene sau de anfetamine, asa cum a fost la ultima externare ", a declarat Laura Jijie, sef Sectie Neuropsihiatrie  Infantila.

Pentru a face rost de bani, tanarul a talharit  mai multe persoane si s-a apucat de spart masini.  Pe numele lui, oamenii legii au intocmit mai  multe dosare penale care i-au ajutat sa-l priveze pe  tanar de libertate. Adolescentul a ajuns in arestul Penitenciarului  pentru o perioada de 19 zile.

" Tanarul este cercetat in stare de arest preventiv pentru comiterea, in luna octombrie, a mai multor fapte de furt pe raza municipiului Botosani. Intre acestea, in noaptea de 15 spre 16 octombrie, anul curent, impreuna cu alti doi tineri, a sustras dintr-un autoturism, aflat pe raza municipiului Botosani, mai multe bunuri, precum si un portmoneu continand documente de identitate si carduri bancare. De asemenea, intr-o alta cauza de furt, in care a cazut victima un minor de 14 ani,din municipiul Botosani,adolescentul  i-a sustras acestuia un telefon mobil, bun pe care, ulterior, politistii l-au recuperat apoi de la un magazin de comercializare a produselor etnobotanice" a spus Daniela Darea, purtator de cuvant IJP