Meciul amical Israel– Argentina a fost anulat in urma protestelor Federatiei din Palestina

imagine unibet, pariuri, stiri, botosaniCa parte a programului de pregatire in vederea participarii la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia, care va incepe pe 14 iunie, echipa Argentinei avea programat pentru sambata, 9 iunie, un meci amical cu selectionata statului Israel. Desi argentinienii au vrut ca meciul sa se dispute la Haifa, partea israeliana a insistat ca meciul sa se joace la Ierusalim.

Retetea pentru acest meci era una reusita in conditiile in care in doar 20 de minute s-au vandut online 20 000 de bilete, restul de 10 000 de locuri fiind pastrate de federatia israeliana pentru invitatii sai. Meciul a fost insa anulat, intrucat starul argentinian Lionel Messi a primit amenintari voalate. Presedintele federatiei din Palestina i-a cerut acestuia sa nu joace in acest meci, deoarece Israelul incearca sa transforme evenimentul intr-un instrument politic.

,, Esti simbolul pacii, nu participa la spalarea crimelor ocupatiei israeliene…Daca vii sa joci în Israel, voi arde toate tricourile cu numele tau și toate posterele cu tine”, i-a transmis Jibril Rajoub lui Messi, intr-o declaratie preluata de gsp.ro.

Partea israeliana a anuntat suspendarea meciului, referindu-se la ,,amenintari si provocari” impotriva lui Messi.  Ministrul de Externe al Argentinei, Jorge Faurie, a declarat in timpul reuniunii Organizatiei Statelor Americane: ,, Din cate stiu eu, jucatorii echipei nationale nu erau dispusi să joace acest meci.”

De altfel, si antrenorul Jorge Sampaoli lansase saptamana trecuta indoieli cu privire la necesitatea calatoriei in Israel, mentionand ca ar prefera sa ramana in tabara de antrenament de la Barcelona pana la deplasarea in Rusia.

Echipa albiceleste este considerata a cincea favorita la castigarea competitiei din Rusia, conform ofertei de pariuri pentru Cupa Mondiala lansata de agentia de pariuri online Unibet. Tehnicianul Jorge Sampaoli a anuntat cei 23 de fotbalisti care vor face parte din lotul pentru Rusia:

Portari:  Franco Armani – River Plate, Willy Caballero – Chelsea, Nahuel Guzman – Tigres

Fundaşi: Cristian Ansaldi – Torino, Marcos Rojo – Manchester United, Marcos Acuna – Sporting, Nicolas Tagliafico – Ajax Amsterdam, Gabriel Mercado – Sevilla, Nicolas Otamendi – Manchester City, Federico Fazio – AS Roma.

Mijlocaşi: Javier Mascherano – Hebei China Fortune, Ever Banega – Sevilla, Lucas Biglia – AC Milan, Giovani Lo Celso – PSG, Eduardo Salvio – Benfica, Cristian Pavon – Boca Juniors,  Maximiliano Meza – Independiente, Manuel Lanzini – West Ham

Atacanţi: Angel Di María – PSG, Lionel Messi – FC Barcelona, Paulo Dybala – Juventus, Kun Aguero – Man City, Gonzalo Higuain – Juventus.

La Campionatul Mondial, Argentina face parte din Grupa D si le va avea ca adversare pe Croatia, Nigeria si, surpriza Campionatului European de Fotbal din 2016, Islanda. Primul meci pentru sud-americani va fi cu selectionata nordica, pe 16 iunie, la Moscova.

 

One thought on “Meciul amical Israel– Argentina a fost anulat in urma protestelor Federatiei din Palestina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *