Poliţist de frontieră, găsit vinovat într-un dosar în care era acuzat „vindea” informaţii de serviciu contrabandiştilor

politia de frontiera, stiri, botosani, contrabandaUn poliţist de frontieră din Botoşani a fost găsit vinovat într-un dosar în care era acuzat „vindea” informaţii de serviciu contrabandiştilor.

Agentul Gabriel Aruştei a fost condamnat, marţi, la trei ani şi cinci luni de închisoare cu executare, în baza unei sentinţe definitive emise de Curtea de Apel Suceava. El a fost condamnat pentru divulgarea de informaţii secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicităţii şi complicitate la contrabandă.

Aruştei sprijinea o grupare de contrabandişti, căreia îi oferea informaţii despre patrulele Poliţiei de Frontieră. Acesta discuta codat cu membrii grupării în timp ce colegii săi îi căutau să îi prindă. Expresii precum „discuit” însemna contrabandă, iar ţigările erau denumite „făină” sau „ouă roşii”.

like facebookUn alt membru al grupării, Claudiu Ştefan Posteucă, care a intrat cu maşina cu ţigări într-o maşină a Poliţiei de Frontieră a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare pentru contrabandă.  El va trebui să achite peste 7.000 de lei pentru reparaţia maşinii pe care a avariat-o.

Cea mai mare condamnare, de patru ani şi şapte luni de închisoare cu executare, a primit-o Neculai Dumitru, el mai având şi o altă sentinţă rămasă definitivă. El era considerat unul dintre capii reţelei, iar poliţistul de frontieră ţinea legătura doar cu el.

În acelaşi timp, Gheorghe Bărboi s-a ales cu o pedeapsă de trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Curtea de apel a mai decis: Obligă pe inculpatul Bărboi Gheorghe să plătească părţii civile Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi prin Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi suma de 85.658 lei cu titlu de despăgubiri civile, la care se vor adăuga accesoriile prevăzute de Codul de procedură fiscală. Obligă pe inculpatul Posteucă Claudiu Ştefan să plătească părţii civile Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi prin Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi suma de 168.607 lei cu titlu de despăgubiri civile, la care se vor adăuga accesoriile prevăzute de Codul de procedură fiscală. Obligă pe inculpaţii Bărboi Gheorghe, Neculai Dumitru, Aruştei Gabriel Ionuţ să plătească, în solidar, părţii civile Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi prin Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi suma de 16.464 lei cu titlu de despăgubiri civile, la care se vor adăuga accesoriile prevăzute de Codul de procedură fiscală

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *