Șase cazuri de ultraj la Botoșani. Polițiști loviți în momentul încătușării infractorilor

politisti- ultrajȘase polițiști botoșăneni au fost agresați verbal sau fizic în cursul acestui an. Șeful Inspectoratului de Poliție Județean, Viorel Șerbănoiu, a declarat că în două din cele șase cazuri de ultraj înregistrate, polițistul a fost lovit. De asemenea, două polițiște au fost agresate verbal. Cei mai expuși au fost polițiștii de la ordine și siguranță publică.

În cazul celor șase infracțiuni de ultraj au fost și amenințări asupra polițiștilor, iar în două-trrei cazuri polițistul a fost lovit în momentul încătușării, gen lovit la picioare, îmbrâncit. Este nevoie de întărirea autorității polițistului”, a menționat șerbănoiu.

like facebookO parte din polițiștii agresați a avut nevoie și de îngrijiri medicale de una-două zile.

Ministerul Afacerilor Interne a promovat un proiect legislativ ce vizează întărirea autorităţii poliţistului. Astfel, polițiștii vor avea puteri sporite, iar faptele vor fi sancționate mult mai drastic. Prin acest proiect de lege, Ministerul Afacerilor Interne propune o serie de măsuri care să conducă la creşterea capacităţii de intervenţie în domeniul ordinii şi siguranţei publice, prin aceasta înţelegându-se instituirea instrumentelor legale necesare exercitării atribuţiilor de serviciu sau îndeplinirii misiunilor, dar şi a celor necesare asigurării unei protecţii juridice şi, mai ales, fizice, a personalului angrenat.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *