Exclus din rândul preoților! Un preot paroh a fost caterisit și nu va mai avea voie să oficieze slujbe

preot, schit oraseni deal, botosaniUn preot din Botoșani a rămas fără haina preoțească după ce și-a ridicat în cap toți șefii săi ierarhici din Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au decis caterisirea preotului de la Biserica Schit Orăşeni Deal, care a fost acuzat de schismă, calomnie, de săvârşirea de fapte cu nerespectarea prevederilor, de navetism şi de neascultare faţă de autorităţile bisericeşti..

Consistoriul Epatrial a decis caterisirea lui Ioan Ungureanu, după ce la cele patru termene ale şedinţelor de judecată nu s-a prezentat să îşi facă o apărare. Decizia a fost dată la începutul săptămânii trecute, nu este definitivă putând fi atacată la Consistoriu Mitropolitan şi ulterior la cel patriarhal.

like facebookPronunţarea caterisirii este în legătură cu trecerea în rândul mirenilor”, a declarat Marian Timofte, vicar administrativ al Mitropoliei Molfovei.

Ioan Ungureanu, preot schit oraseni deal- botosaniTotul a pornit de la faptul că preotul Ioan Ungureanu a refuzat să-l pomenească la slujbe pe ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei. Preotul susţinea, la momentul izbucnirii scandalului public, că nu a fost ajutat de Mitropolie şi timp de 17 ani a investit 600.000 de lei în schit, iar acum fără nici un drept este schimbat.

Citește și: VIDEO Scandal uriaş într-o Biserică din Botoşani. Preot dat afară după ce a refuzat să îl pomenească pe ÎPS Teofan

Parohul susţine că luni de zile a fost hărţuit cu telefoane şi ameninţări, însă el ţine la comunitate şi respectă ceea ce vor enoriaşii. Acesta a explicat faptul că a renunţat, în urmă cu aproape un an, să îl mai pomenească în cadrul slujbelor pentru că Mitropolitul a avut un derapaj prin semnarea unui document în Grecia prin care recunoştea şi alte religii.

 

 

 

2 thoughts on “Exclus din rândul preoților! Un preot paroh a fost caterisit și nu va mai avea voie să oficieze slujbe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *