Vezi ce spun medicii ieşeni despre cauza morţii tânărului student de 22 de ani!

iulian amariei3Medicii ieşeni de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi au oferit câteva explicaţii cu privire la evoluţia stării post operatorii a lui Iulian Amariei, stundentul de 22 de ani din Botoşani. Potrivit cadrelor medicale, mai multe organe vitale ale tânărului i s-au necrozat în doar câteva ore, după o operaţie ce părea că a decurs foarte bine, la Spitalul „Sf. Spiridon“.

„Este o complicaţie extraordinar de rară, cu o extindere nemaiîntâlnită, pentru că semne sunt nu numai la nivelul intestinului subţire sau al colonului, ci şi pe stomac, esofag, la nivel cardiac şi pulmonar. Eu nu aveam cum să-mi închipui o aşa evoluţie de-a dreptul dramatică“, a explicat directorul medical al spitalului, cel care l-a operat pe student. În spaţiul public s-a vorbit şi de o infecţie nosocomială. Medicii resping însă ferm ipoteza. Familia nu a depus nicio plângere.

like facebookMomentan, chirurgul ieşean susţine că încă nu cunoaşte cauza acestei complicaţii şi că, cel mai probabil, doar re­zultatele examenului histopatologic vor putea lămuri originea sa. Astfel, cu toate că în spaţiul public, prin intermediul presei botoşănene, de unde este originar studentul, a fost lansată su­poziţia unei infecţii nosocomiale care ar fi dus la decesul pacientului, me­dicul curant al bolnavului este rezervat şi arată că nu are probe care să demonstreze că tânărul şi-a pierdut viaţa din această cauză.

Nu am argumente obiective cu care să probez că a fost sau nu a fost o infecţie nosocomială. Pe perioada internării la gastroente­rologie s-au identificat semne de Clos­tridium, dar pacientul a fost tratat şi semnele clinice erau favorabile. Sem­nele biologice, respectiv toxina, se mai păstrează în organism încă 30 de zile. Numai pe acest lucru nu pot invoca o relaţie de cauzalitate“, a mai arătat directorul medical al spitalului.

Chirur­gul a subliniat că enterita necrozantă postoperatorie, în formă gravă, pot fi determinată de mai mulţi factori, şi că nu se poate evidenţia doar unul dintre ei.

„În cazul de faţă, cert este că această enterită a dus la un fenomen de coagulare intravasculară, care a dus la insuficienţă multiplă de organ. De la debutul acestei complicaţii şi până la pierderea bolnavului s-au scurs mai puţin de 24 de ore, încât din punctul acesta de vedere trebuie să subliniez că nu pot incrimina vreun germene sau altceva“, a specificat profesorul. Până în prezent, familia Amariei nu a depus nicio plângere la conducerea Spitalului „Sfântul Spi­ridon“ sau la Direcţia de Sănătate Pu­blică din Iaşi.

Sursa: ZiaruldeIaşi

Tragedie! Un tânăr din Botoşani a murit la 22 de ani. Medicii nu l-au putut salva

 

 

9 thoughts on “Vezi ce spun medicii ieşeni despre cauza morţii tânărului student de 22 de ani!

  1. Se acopera toti intre ei normal. Am fost la spital vizitand membru familiei mele pe sectia terapie intensiva. Murdar pe jos, praf si paianjeni pe sus , atat vizitatorii cat si cei ce lucreaza pe sectie se plimba pe acolo nestingheriti aducand microbi de afara, nu i hraneste nimeni pe cei mai gravi, batranii ma rugau sa i hranesc, sa le dau apa ….
    Nu trebuie sa ma specific moartea membrului fam mele din motive incerte caci operatia decurse perfect si era FOARTE bine …. numai la spital sa nu ajungi ! Sanatate tuturor si condoleante familiei !

  2. Normal ca nu aveai cum sa iti inchipui o evolutie asa dramatica . Poate daca te interesa mai mult pacientul atunci iti inchipuiai.

  3. Īn jurul spitalului Sfantul Spiridon din Iasi zilnic umbla pe la diferite chioscuri, magazine, farmacii, atat personal medical, cat si bolnavi, in halate si papuci, ceea ce cred eu, ar trebui interzis.
    Motivele: pot aduce din spital infectii nosocomiale, sau pot introduce in spital, de afara, microbi, virusi, etc. Mai mult, personalul medical isi cumpara de mancare de la chioscurile si cantinele din spital, si chiar de la restaurante din afara spitalului, in aceeasi tinuta, consecintele fiind aceleasi.

    1. Jegul si mizeria, putoarea si ganganiile, astea-s niste ‘branduri’ ale spitalelor romanesti, tacem de spaga, pe ce sa mai pretinda spaga cand lumea iese de acolo cu picioarele inainte?
      Dragii nostri conducatori patrihoti, dar si orice vacar nimerit prin institutiile statului, nu se opereaza in balegarul si mucegaiul din spitalele Romanești.

  4. De ce s-au inmultit situatiile in care respectul fata de pacient si de lucrul bine facut a disparut?
    De ce sa nu spunem Cum se face dezinfecția în spitalele din România.
    Se spală pe jos cu PUR (DETERGENT VASE)
    ALCOOLUL SANITAR ESTE DILUAT iar dezinfecția în general nu se face după legile impuse ci după…MERGE ȘI AȘA.
    DIN PĂCATE NICI DUPĂ MOARTE ACESTUI TÂNĂR NEVINOVAT NU SE VA TRAGE NICI UN SEMNAL DE ALARMĂ.

  5. Asa este.Conditii mizere in spitalele romanesti.Pacat.Baiat tânăr…Dumnezeu sa il ierte si putere familiei sa treacă peste aceasta tragedie.

  6. În industria alimentară sunt niște reguli de tre să dai tot ce produci pe produse pentru siguranța alimentara. Că vine DSP-ul, DSV-ul, DS-toate, audituri ce te termină de zile. Și te costă autorizația. Sau muncești ca boul să plătești amenzile. La spitale, nu vine nici naiba sau dacă vine…O mână spală pe alta și amândouă, fața.
    Condoleanțe familiei care trece prin momente cumplite! Păcat, mare păcat!

  7. Se baga bani in sistemul sanitar ca într-un sac fara fund, ca sa nu vb de salarii, si degeaba : tot nesimtire ,șpăgi, arohanta si sa nu mai vb de mizerie. Rusine. Auzi: 9000 ron salar de asistenta!!!???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *