FOTO Protest spontan la Consiliul Judeţean. 30 de angajați au oprit lucrul

proteste angajati cj1Aproximativ 30 de angajaţi ai Consiliului Judeţean au întrerupt, marţi, lucrul fiind nemulţumiţi de salariile pe care le primesc. Ei sunt în mare majoritate personal contractual, dar şi funcţionari publici şi spun că salariiile lor sunt cu mult mai mici decât cele ale colegilor din ţară.
like facebook„ Salariile cele mai mici sunt în Botoşani: Salariile sunt mai mici cu 75%. De exemplu, un şofer angajat la CJ are un net de
proteste angajati cj1300 de lei, iar un şofer la Bacău, 2300 net, iar la Vrancea, 2700 de lei”,
a spus un angajat al CJ.

Oamenii sunt nemulțumiți că în câteva zile le-au venit două decizii privind salariul: una prin care salariul era majorat și o alta prin care salariul era mai mic,

O decizie a Curții Constituționale nr. 794 prevede uniformizarea salariilor pentru aceleași categorii profesionale, din 21 decembrie, însă oamenii au primit salarii mai mici.

Salariile ar fi trebuit să crească de la 21 decembrie, însă am rămas cu cele mai mici salarii din țară și nu e corect. Sunt discrepanțe foarte mari și tocmai asta a fost și ideea emiterii deciziei de către Curtea Constituțională, până la intrarea în vigoare a Legii unice a salarizării. Ni s-a spus că e de durată calculul noilor salarii”, a declarat Sanda Constantinică, vicelider al Sindicatului Aparatului de Specialitate din cadrul CJ.

Majorarea este de 75% la funcționarii publici și 25% pentru personalul contractual, efortul financiar depășind 2 miliarde lei vechi lunar. Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, spune că există bază legală să crească salariile și la Consiliul Județean Botoșani.

protest cj

 

 

5 thoughts on “FOTO Protest spontan la Consiliul Judeţean. 30 de angajați au oprit lucrul

  1. In primul rind doamna Dir.Didii Magda sa aiba un dialog civilizat cu cei care au fost la protest,nu gen”nu beli ochi”,nu si au permis cei din conducere sa vb.asa(Presedinte,Vicepresedinti ) si in al doilea rind sa aplice legea …..Cum e la alte CJ-uri.Doamna Zamfirache a disparut din birou,aviz si domnisoarei Mardar.Rusineeeeee!!!!

  2. Cand iese la pensie stimata doamna Zamfirache ? am auzit ca tare mai incurca hartiile pe la CJ, o fi obosita tare, sa mearga la pensie sa se odihneasca pt ca are nevoie, cel mai probabil lucrurile vor merge mai bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *