Polițist de circulație, acuzat de șantaj. Procurorii l-au trimis în judecată

Dan Haures retinut de politistii din BotosaniUn polițist de circulație din Botoșani, care este acuzat de șantaj, a fost trimis în judecată, joi, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani. Este vorba de agentul Dan Cristian Haureș, care este acuzat că, în perioada iunie-octombrie 2015, ar fi șantajat un tânăr și părinții acestuia. El a pretins 10.000 de euro, pentru a influența rezultatele unei anchete după producerea unui accident.

Potrivit procurorilor, „Haureș a purtat discuţii cu persoana vătămată Onofrei Alexandru-Paul şi cu părinţii acesteia, prin care a exercitat acte de constrângere psihică, susţinând că are posibilitatea de a influenţa cercetările efectuate în legătură cu producerea unui accident rutier petrecut la data de 05 iunie 2015, în care au fost implicaţi inculpatul şi persoana vătămată, cea din urmă fiind cercetată pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului”.

like facebookConcret, Haureș l-a ameninţat pe tânărul șofer că va suporta consecinţe dintre cele mai grave, respectiv pedeapsa cu închisoarea de la 2 la 7 ani, anularea permisului de conducere şi imposibilitatea de a mai exercita meseria de şofer, precum şi tergiversarea dosarului penal dacă nu îi plătește 10.000 de euro.

„Ca urmare a evenimentului rutier, inculpatul i-a pretins lui Onofrei Alexandru suma de 10.000 euro cu titlu de daune, deşi, prin prisma calităţii de agent de poliţie rutieră, pe care a exercitat-o mult timp, cunoştea că nu poate avea calitatea de persoană vătămată în cauză, în condiţiile în care, prin certificat medico-legal i se acordaseră 6-8 zile îngrijiri medicale, iar pentru a cădea sub incidenţa legii penale sunt necesare peste 90 zile îngrijiri medicale. În acest caz, despăgubirea putea fi obţinută prin intermediul societăţii de asigurări la care conducătorul auto vinovat avea poliţă RCA sau pe calea unei acţiuni la instanţa civilă”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Urmare a acţiunilor de constrângere psihică exercitate, pe 29 octombrie 2015, Dan Cristian Haureș a primit de la tatăl șoferului suma de 3.000 de euro, reprezentând un avans din suma pretinsă.

One thought on “Polițist de circulație, acuzat de șantaj. Procurorii l-au trimis în judecată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *