Un student din Botoşani era cazat în camera în care a avut loc crima de la Iaşi

crima in caminul studentesc din Iasi
Foto: Ziarul de Iaşi

Un student din Botoşani era cazat în camera groazei este situată la primul etaj al căminului C4 din Târguşor în care a avut loc odioasa crimă descoperită luni dimineaţă. Botoşăneanul a avut un noroc uriaş, el aflându-se, în noaptea de duminică spre luni, acasă la părinţi.

Potrivit Ziarului de Iaşi, în camera respectivă stăteau cinci persoane: Victor Nour (20 de ani, din Chişinău, ucis), Casian Harpă (20 de ani, din Ure­cheni, judeţul Neamţ, în stare foarte gravă), un coleg care în seara respectivă a dormit în altă cameră, un tânăr din judeţul Botoşani care era plecat acasă, cât şi suspectul, Aurelian Geor­ge Giosan, din Roman. Toţi aceştia erau în anul I la Facultatea de Economie şi Administrarea Aface­rilor din cadrul Universităţii „Al.I. Cuza“.

like facebookLuni-dimineaţă, în jurul orei 6, sus­pectul, Aurelian George Giosan, ar fi intrat în camera de cămin, fiind băut. Anchetatorii nu ştiau aseară în ce club a fost atacatorul. Cert este că în cameră se aflau numai Victor No­ur şi Casian Harpă, care dormeau. Giosan s-a apropiat de patul lui Nour, unde acesta dormea cu faţa în jos, i-a tăiat gâtul într-o parte, apoi l-a înjunghiat de 20 de ori în spate. Al doilea student, Casian Harpă, s-ar fi trezit şi ar fi încercat să se apere, însă a fost şi el înjunghiat de mai mul­te ori. După ce şi-a doborât co­legii, atacatorul a incendiat apoi cele două paturi, pentru a face dispărute probele, apoi a dispărut discret, fără să fie observat de cineva, după ce în prealabil a închis uşa. Victimele au fost arse la picioare, înainte ca flă­cările să fie stinse cu găleţile cu apă luate din baie, după ce au fost găsiţi.

3 thoughts on “Un student din Botoşani era cazat în camera în care a avut loc crima de la Iaşi

  1. Sunt cazat in C4, la o camera alaturata de camera 41, unde a fost crima,,,,,M-am trezit dimineata pentru a merge la cursrui. Cand am vrut sa merg la baie pentru a ma spala pe fata, vedeam femeile de serviciu ca veneau spre mine si strigau „incendiu, sunati la pompieri!!” Intorc capul si vad ca de la camera respectiva iesea foarte mult fum pe sub usa si pe deasupra. Ma intorc in camera sa-mi las prosopul si ies iute afara, intre timp se trezise si colegii mei cand auzise de incendiu. Cand am iesit iar afara sa merg catre camera respectiva, studentii au spart usa si ii taraiau pe jos pe cei doi. Casian inca era constient, desi avea plagi adanci. Toti il intrebau despre ce s-a intamplat, atunci el a strigat: „Aurelian !!! Aurelian!!!” si si-a dat ochii peste cap. Celalalt, Victor, avea arsuri si 19 plagi. Studentii i-au luat pulsul si au banuit ca este decedat. Statea cineva cu o bricheta aprinsa la capul sau. Dupa aproximativ 10 minute ajung si Pompierii, derutatati, cautau focul, dar acesta a fost stins de portar si de femeile de serviciu. La cateva minute ajung si medicii, care incep manevre de resuscitare pe Casian. Dupa aproximativ 10 minute acesta a raspuns manevrelor de resuscitare si a fost dus la spital. A ramas Victor….pentru acesta cadrele medicale s-au chinuit aproximativ o ora, dar efortul lor a fost in zadar. Au constatat decesul si l-au lasat acolo intins pe hol, fara a fi acoperit. Intre timp se facuse si o balta de sange in jurul sau. Ce este mai terifiant decat sa vezi un cadavru ars intr-o balta de sange ? Pe langa asta era si dezbracat, caci a fost atacat prin somn, domea doar in boxeri. 4 ore si ceva a stat zacut acolo descoperit si se scurgea sangele din el, pana a venit IML-ul. Toti care ieseau din camerele apropiate, cand deschideau usa aveau in fata acel cadavru ars. Toti care eram pe palier si am vazut cum se moare, vom ramane marcati pe viata. Pentru a se evita astfel de sitatii, sfatul meu este sa nu aveti incredere in nimeni la inceputul unui an universitar. Aici ajung tot felul de peroane dubioase. Viata are prioritate !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *