Revoltător! Guvernul Ponta lasă fără niciun leu Primăria Botoșani

ponta ovidiu portariuc dragnea botosaniDecizie revoltătoare luată, săptămâna trecută, de Guvernul Ponta. Acesta a repartizat sume de echilibrare a bugetelor locale pentru fiecare municipiu, oraș sau comună din județul Botoșani, însă nu a a alocat nici măcar un leu din cotele defalcate din impozitul pe venit sau din taxa pe valoare adăugată municipiului Botoșani.

Și asta în condițiile în care primarul de Botoșani, Ovidiu Portariuc, este președinte executiv al organizației județene a PSD, iar secretarul general al aceluiași partid, deputatul Andrei Dolineaschi, este tot din Botoșani.

Practic, municipiul Botoșani nici nu apare, în acest an, pe lista unităților administrativ- teritoriale cărora Guvernul le-a alocat fonduri pentru echilibrarea bugetelor.

like facebookPe listă se regăsește, în schimb, municipiul Dorohoi, care primește 506.000 lei din cotele defalcate din impozitul pe venit și 2.928.000 lei din cotele defalcate din TVA.

ate de la guvern pentru primariile din judetul BotosaniTăierea de la finanțare a municipiului Botoșani este determinată de schimbarea de către Ministerul Finanțelor Publice a procedurii de alocare a fondurilor. Acestea nu se mai alocă prin Consiliul Județean și, în același timp, după altă formulă decât cea de până acum.

Noi primeam 1,5- 2 milioane de lei în alți ani. Prin schimbarea procedurii sunt favorizate localitățile mici”, spune Portariuc, care crede că Botoșaniul se va afla în acest an într/o situație extrem de dificilă din punct de vedere financiar. El spune că Primăria va finanța doar cheltuielile de funcționare, fără a avea bani de investiții.

De altfel, Portariuc a fost, luni, la București pentru a încerca să discute cu ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, pe această temă.

Decizia Guvernului condus de Victor Ponta este cu atât mai greu de înțeles în condițiile în care Botoșaniul a fost un fief electoral al PSD, unde, la prezidențiale, a fost înregistrat unul dintre cele mai bune scoruri din municipiile reședință de județ.

Guvernul a împărţit bani primăriilor din Botoşani. Vezi ce sumă a primit fiecare localitate în parte!

5 thoughts on “Revoltător! Guvernul Ponta lasă fără niciun leu Primăria Botoșani

  1. ai rabdare dl primar o sa primesti bani cred ca au incurcat conturile,la dimacheni 6.6milioane si la botosani nimic,doar santeti din acelasi partid,poate va ajutati.

  2. Daca erai si tu un cojocaru stefan si stiai sa gestionezi banii publici iaca primeai bani si la municipiu cum a primit dimacheni bani care probabil se va alege prafu cum sa ales si de alte sume fabuloase care au fost alocate loclitatii dar cum spuneam cine stie sa dramaluiasca banu public toate felicitarile,vorba sus numitului lege e pentru noi cei multi nu pentru cojocaru.;BAI SA LE FIE RUSINE AU AJUNS SA FACA AVERE PE BANI PUBLICI,RUSINE’

  3. MORTARIUC E MOALE DAR MACCALET NU E TOT DE LA PSD, BALTA CARE A LASATO BALTA, CIOFULICI SI TOATA GASCA DE PARLAMENTARI CE FAC dorm bine mersi in parlament si sunt platiti din banii nostri. RUSSSSSSSSSINE

  4. Poate a facut bine Ponta si a dat seama ce prost poate fi Portariuc si ar fi cheltuit banii pe prostii ca la mintea lui te poti astepta la toate nazbitiile trenuri rapide stadioane in cimp. Dar poate Prostariuc a renuntat la bani in favoarea sucevenilor

  5. Daca Botosaniul nu a primit nici un leu datorita sistemului de calcul si de repartizare, atunci de ce mai clampaneste degeaba vicele Sorescu ca acest sistem este favorabil PSD-ului sau ca este unul socialist ? Iata ce inseamna sa vorbesti in dodii, doar asa,,,,,,, pentru circ politic!
    In acelasi, nu cred ca este in regula daca municipiul Botosani nu a primit si cota din TVA, pentru care ar fi indreptatita, avind in vedere ca majoritatea incasarilor se fac din perimetrul orasului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *