Lucrători ai punctului vamal Stânca, anchetaţi de DNA pentru luare de mită

Vama Stanca cu mascatiMai mulţi lucrători din cadrul punctului vamal Stânca sunt cercetaţi de procurorii DNA de la Suceava pentru luare de mită. Ancheta a pornit după un dosar deschis de procurorii DIICOT Vrancea, ce au destructurat o grupare organizată ce făcea trafic cu ţigări.

like facebookÎn această lună procurorii au dispus trimiterea în judecată, la Tribunalul Vrancea, a 10 persoane dintre care şase aflate în arest preventiv, ce ar fi cauzat un prejudiciu bugetului statului de 3.862.696 de lei, în perioadă 5 aprilie-16 iunie cât au fost monitorizaţi introducând 356.960 pachete cu ţigări din Republica Moldova.

Printre membrii grupării era şi botoşăneanul Aurel Popovici zis „Aurică”, de 54 de ani, aflat în arest preventiv şi acuzat de  săvârșirea infracțiunilor de sprijinire a unui grup infracțional organizat și complicitate la infracțiunea de contrabandă în formă continuată. În rechizitoriu se arată că el i-a sprijinit pe ceilalți membri ai grupării să introducă țigările în țara noastră.

Reţeaua era ajutată de oameni din punctul vamal din Botoşani, dar şi din alte judeţe, iar procurorii DIICOT au disjuns cercetarea acestora în două dosare, unul ce este instrumentat de DNA Galaţi şi unul de DNA Suceava.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *