Lovitură grea pentru firma familiei Portariuc. Aceasta pierde o sumă fabuloasă

Gheorghe PortariucFirma familiei primarului municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, a primit o sancţiune uriaşă din partea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA), iar judecătorii au confirmat, luni, măsura dispusă de instituţia care achită subvenţiile.

Societatea Multiagra, condusă de tatăl primarului, Gheorghe Portariuc, a fost respinsă de la plata subvenţiei de 1,7 milioane de lei aferentă culturilor ecologice înfiinţate în anii 2011 şi 2012.

like facebookDecizia APIA a fost contestată în instanţă, însă judecătorii au respins acţiunea. Decizia este în primă instanţă şi poate fi atacată.

tractor la arat- agriculturaSocietatea Multiagra a solicitat iniţial o subvenţie pentru o suprafaţă de 1.070 hectare, subvenţia fiind compusă din două componente, 168 de euro cuantumul care se primeşte pentru orice hectar de teren cultivat şi 162 de euro pentru culturile certificate ecologice. Ulterior suprafaţa a fost modificată, ajungând până la 1500 de hectare, contrar prevederilor din cadrul pachetului de subvenţie aferent culturilor ecologice.

În cazul firmei Multiagra, certificările sunt făcute de firma germană CERES. Gheorghe Portariuc susţine că reprezentanţii APIA nu ar lua în considerare aceste certificări anuale şi acest aspect l-au invocat şi în instanţă. De cealaltă parte angajaţii APIA susţin că în respectivele certificate, nu toate parcelele pentru care se cere subvenţie, sunt declarate ecologice.

 

2 thoughts on “Lovitură grea pentru firma familiei Portariuc. Aceasta pierde o sumă fabuloasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *