Patronul Electroalfa, pus în libertate

Gheorghe Ciubotaru, iesind din Tribunalul BucurestiPatronul companiei botoşănene Electroalfa International,. Gheorghe Ciubotaru, a fost pus în libertate, în urma unei decizii adoptate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de magistraţii Tribunalului Bucureşti.

Aceştia au respins propunerea de arestare preventivă făcută de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cei care, joi seară, au emis mandat de reţinere pe numele lui Ciubotaru.

Judecătorii au dispus ca atât Ciubotaru, cât şi fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, Sorin Claudiu Dumbrăveanu, dar şi directorul ENEL Florin Gugu să fie cercetaţi în libertate.

like facebook„S-a respins propunerea de arestare preventivă pentru toți inculpații”, a anunţat avocatul lui Claudiu Sorin Dumbrăveanu.

Cei trei sunt anchetaţi de DNA într-un dosar de corupţie, cu implicarea firmei de furnizare energie electrică Enel. Schema prin care Enel aplica o dublă taxare pentru certificatele verzi a fost descoperită deANRE în prima jumătate a anului trecut. Autoritatea a cerut companiei să scadă fiecare factură cu 6%. Procurorii susţin însă că vicepreşedintele ANRE, Claudiu Dumbrăveanu, i-a propus directorului Enel, Florin Gugu, reducerea tarifelor cu doar 1,3%. La o factura de 100 de lei, paguba fiecărui client a fost de 4,7 lei.

Peste 3 milioane de consumatori din București și din Ilfov au de suferit.

De câştigat a avut Enel, care a făcut o economie de două milioane şi jumătate de euro, potrivit procurorilor. Compania a fost ajutată de un vicepreședinte ANRE, care nu ar fi acţionat dezinteresat. A condiționat ajutorul de acordarea unor contracte către firmaElectroAlfa International Srl, patronată de Gheorghe Ciubotaru, și el reținut în același dosar, susţin anchetatorii.

 

Bombă! Patronul Electroalfa reţinut de procurorii DNA

Vezi aici comunicatul de presă al DNA privind reţinerea lui Gheorghe Ciubotaru şi faptele care i se impută!

4 thoughts on “Patronul Electroalfa, pus în libertate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *