Politicieni din Botoşani, aleşi în conducerea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei

slujba cu sobor de preoti la Biserica Duminica Mare BotosaniDoi dintre cei mai influenţi oameni politici ai momentului din Botoşani au fost aleşi, joi, în conducerea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, ca reprezentanţi ai mirenilor. Prefectul Costică Macaleţi şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Gheorghe Sorescu, au devenit, joi, membri în conducerea Mitropoliiei Moldovei şi Bucovinei (MMB). Cei doi vor vota toate deciziile MMB în calitate de membri în Adunarea Eparhială.

like facebookEi au fost desemnaţi prin votul preoţilor din Protopopiatul Botoşani, urmând să reprezinte mirenii în structura de conducere a mitropoliei. Sorescu (care a obţinut 90 de voturi) îl înlocuieşte în funcţie pe fostul primar Cătălin Flutur (care a avut două mandate), iar Macaleţi (cu 82 de voturi) pe omul de afaceri Gicu Onofrei. Pentru o funcţie de membru în Adunarea Eparhială a candidat şi Octavian Ţăranu, controlor la Curtea de Conturi.

sfintire biserica teofan botosani20Clericii vor fi reprezentaţi în Adunarea Eparhială de preotul Daniel Dascălu de la Biserica Sfântul Vasile cel Mare din curtea Spitalului Mavromati. Pentru această funcţie a candidat şi preotul Toader Peţenchea de la Biserica Înălţarea Domnului.

 

 

 

 

One thought on “Politicieni din Botoşani, aleşi în conducerea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *