Fraudă la Vama Racovăţ. Procurorii DNA cercetează modernizarea vămii

vama racovat in balariiProcurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie desfăşoară o anchetă în cee ce priveşte modernizarea punctului vamal Racovăţ. Implicată în acest dosar este noua şefă a Direcţiei Regionale Vamale Liliana Ion.

like facebookAncheta a pornit după ce instituţia a încheiat, în 2010,  un contract cu firma Instal Design SRL, în valoare de 320.000 de euro şi care privea modernizarea vămii de la graniţa cu Ucraina.  Societatea a intrat în insolvenţă, după încheierea contractului, iar apoi în faliment. În aceste condiţii Direcţia Regională Vamală a făcut plăţi, chiar dacă firma nu a executat lucrările.

Potrivit unei expertize, valoarea prejudiciului adus statului este de cel putin 4 miliarde de lei vechi, reprezentand lucrari neplatite si nerealizate. Mai mult decat atat, studiind dosarul nr. 3287/110/2011, aflat pe rolul Tribunalului Bacau, putem constata ca Directia Regionala Vamala nu s-a inscris in tabelul creditorilor ceea ce inseamna ca banii sunt pierduti definitiv.

„Stiu ca s-a facut o expertiza care este la Finante. Eu nu va pot da niciun fel de relatii, deoarece acum suntem in subordinea Finantelor. Alte relatii nu pot sa va dau”, a declarat, pentru bzi.ro, Liliana Ion.

Aceasta a revenit în funcţia de şef al Vămii Regioanale, după ce anterior o mai ocupase în perioada, 2006-2009 şi 2010-2011.

 

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Fraudă la Vama Racovăţ. Procurorii DNA cercetează modernizarea vămii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *