Şeful CJ cere desfiinţarea taxei de la Maternitate şi desfiinţarea medicului care a propus-o

Maternitatea BotosaniŞeful Consiliului Judeţean, Florin  Ţurcanu, este revoltat de introducerea taxei de naştere introduse la Maternitate. După ce Consiliul Director al Spitalului Judeţean Mavromati a decis introducerea unei taxe pentru mamele care nasc la Maternitatea din Botoşani, Ţurcanu a reacţionat cerând eliminarea taxei şi sancţionarea medicului Gina Puflea, care a propus introducerea acestei taxe.

„Am cerut să convoace mâine (n.r.- luni) Consiliul Director să anuleze taxa, pe care au introdus-o fără să se consulte cu mine. Cer personal şi sancţionarea medicului Puflea, iar dacă vrea să introducă taxe să o facă în particular„, a spus Ţurcanu.

Potrivit hotărârii conducerii Spitalului Judeţean, pacientele internate pe Secţia de obstretică şi ginecologie vor trebui să scoată din buzunar 600 de lei pentru o naştere normală şi 800 de lei pentru o operaţie de cezariană, dacă vor să nască sub supravegherea medicului curant, care va trebui să vină de acasă.

.

Medicii de la Maternitate vor să introducă o nouă taxă. Vezi pentru ce!

.

Decizia a fost luată întrucât spitalul nu are suficiente fonduri pentru a plăti și orele suplimentare ale medicilor care ar veni la muncă în timpul liber, la solicitarea pacientelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *