Procurorii D.I.I.C.O.T au reţinut 38 de persoane. Primarul comunei Păltiniş, lăsat liber

primar paltinisAnchetatorii au reţinut, pentru 24 de ore,  38 de persoane dintre cele 75 care au primit, luni, mandate de aducere. Printre acestea se află şi un ofiţer al Serviciului Poliţiei de Frontieră, iar primarul comunei Păltiniş are interdicţia de a părăsi ţara.
Procurorii D.I.I.C.O.T. lucrează în continuu de luni dimineaţă, primarul comunei Păltiniş, Constantin  Romanescu, părăsind liber sediul DIIICOT. Edilul nu a vrut să comenteze acuzaţiile ce i se aduc. Acesta a fost aşteptat de câteva rude cu o maşină şi a plecat.

Anchetatorii îl acuză pe Constantin Romanescu de sprijinirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la contrabandă.

Persoanele reţinute în dosar urmează a fi prezentate la instanţă cu propunere de arestare preventivă. Un dosar, în care figurează şi un ofiţer de la Sectorul poliţiei de frontieră Darabani, va pleca la Curtea de Apel Suceava, iar cel de-al doilea va ajunge la Tribunalul Botoşani.

Vă reamintim că un număr record de percheziţii domiciliare a avut loc, luni dimineaţă, în judeţul Botoşani, în cadrul unei acţiuni derulate de Poliţia de Frontieră sub coordonarea procurorilor din Botoşani ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Este vorba de 78 de percheziţii care au loc în mai multe localităţi ale judeţului Botoşani şi care vizează mai multe reţele de contrabandă cu ţigări la frontierele externe, cu Moldova şi Ucraina.

Gruparea a fost monitorizată de anchetatori timp de şase luni, începând cu luna februarie a acestui an, timp în care au fost introduse în ţară 597.351 de pachete cu ţigări.

„În cadrul a două dosare penale s-a acţionat pentru destructurarea mai multor grupări infracţionale organizate ce acţionau în zona de nord a judeţului, la graniţa cu Republica Moldova şi Ucraina, săvârşind în mod organizat şi repetat infracţiuni de contrabandă”, a declarat Lacrămioara Balica, procuror DIICOT.

Acţiunile se desfăşoară împreună cu lucrătorii Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Direcţiei Generale Anticorupţie, cu  sprijinul Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă.

descinderi mascati3

 

desinderi mascati4

 

3 thoughts on “Procurorii D.I.I.C.O.T au reţinut 38 de persoane. Primarul comunei Păltiniş, lăsat liber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *