Poliţişti şi jandarmi din opt judeţe au participat la descinderile din Botoşani

imagini DIICOT mascatiPoliţişti şi jandarmi din opt judeţe au luat parte la cea mai amplă operaţiune derulată până acum pentru prinderea contrabandiştilor cu ţigări. La acţiunea de luni au luat parte oameni ai legii din Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui şi Timiş.

Potrivit unui comunicat oficial al emis de procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, lucrătorii DIICOT Botoşani  împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ şi Vaslui, Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, Suceava, Timişoara şi Iaşi, D.G.A – Serviciul Judeţean Anticorupţie Botoşani, respectiv Inspectoratelor de Poliţie Judeţene  Botoşani şi  Suceava, au efectuat luni,  11 noiembrie 2013, un număr de 78 percheziţii domiciliare în cadrul unor acţiuni vizând destructurarea a două grupări  infracţionale specializate în contrabanda cu ţigări.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că membrii grupărilor organizate au traficat, în perioada  februarie – noiembrie 2013, cantitatea de 597.351 pachete de ţigări introduse prin contrabandă în ţară, reuşindu-se în perioada de monitorizare confiscarea cantităţii de aproximativ 100.000  pachete de ţigări de diferite mărci”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Procurorii  D.I.I.C.O.T efectuează cercetări cu privire la 75 de învinuiţi,  în cauze fiind emise  mandate de aducere în vederea audierii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii, Direcţia Operaţiuni Speciale şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

Acţiunile au fost realizate cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene Botoşani şi Suceava.

Acţiune fără prececent a procurorilor DIICOT şi Poliţiei de Frontieră. Primar implicat în contrabandă cu ţigări

One thought on “Poliţişti şi jandarmi din opt judeţe au participat la descinderile din Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *