Conţac a ieşit din puşcărie

Contac la iesirea din Penitenciarul BotosaniFostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Constantin Conţac a fost pus în libertate de judecătorii Tribunalului Botoşani.

Aceştia au respins joi recursul formulat de procurorii DNA şi au decis punerea în libertate ” de îndată” a acestuia.

La ieşirea din Penitenciar a fost aşteptat de fiul său cel mic, Bogdan, şi a mers direct acasă.

Contac s-a grăbit să scape de camerele de filmat şi de aparatele de fotografiat ale jurnaliştilor alergând practic către maşina care îl aştepta. Întrebat cum se simte în libertate, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean a declarat că se simte excelent. El a fost ironic în faţa jurnaliştilor întrebând a cui e maşina parcată în faţa Penitenciarului (era maşina care îl aştepta pe el), apoi a fost întrebat cum a fost pentru el perioada de detenţie, iar Conţac a replicat că a fost una excelentă.

Constantin Contac iesind din puscarieConstantin Conţac a fost condamnat, în urmă cu un an, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, alături de fiul său Liviu Conţac, la câte trei ani de închisoare pentru infracţiuni de corupţie. Eliberarea condiţionată în cazul fostului preşedinte al CJ s-a pus în discuţie după executarea unei treimi din pedeapsă, în cazul fiului său legislaţia specifică două treimi din pedeapsă, diferenţa dintre cei doi fiind vârsta, un criteriu de care se ţine cont în aceste situaţii.

Constantin Conţac: Detenţia a fost o şcoală a vieţii. Am învăţat multe lucruri chiar şi la această vârstă

3 thoughts on “Conţac a ieşit din puşcărie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *