Un fost comisar şef de la Garda Financiară, dat afară din instituţie

garda financiaraUn nou comisar de la Garda Financiară din Botoşani îşi pierde funcţia. Este vorba de un fost comisar şef care a pierdut, marţi, un proces împotriva Comisariatului General al Gărzii Financiare şi împotriva Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Laur Nechita a pierdut procesul deschis în 2012, după ce a fost concediat, în urma unei evaluări profesionale. El a picat examenul organizat de Garda Financiară Centrală şi a contestat decizia de concediere în instanţă.

El este cel de-al patrulea comisar concediat definitiv, după Daniel Moruzi (fost subprefect), Dragoş Budeanu şi Nelu Nechita, în cazul cărora Curtea Supremă deja s-a pronunţat.

Sentinţele împotriva comisarilor Gărzii Financiare Botoşani au venit după ce Garda Financiară Centrală a câştigat, la Înalta Curte de Casaţie, procesul intantat de aceştia. Curtea Supremă a stabilit că ordinul prin care s-a dispus reorganizarea instituţiei şi cel prin care s-a dispus organizarea concursului au fost legale.

22.01.2013 DECIZIA NR. 273/22.01.2013 Admite recursul declarat de Agentia Nationala de Administrare Fiscala – Garda Financiara – Comisariatul General împotriva Sentintei nr. 56 din 15 februarie 2012 a Curtii de Apel Suceava – Sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal. Modifica sentinta atacata, în sensul ca respinge actiunea formulata de Nechita Laur, ca nefondata. Irevocabila. Pronuntata în sedinta publica, astazi, 22 ianuarie 2013.

Fostul şef al Gărzii Financiare Botoşani şi fostul subprefect, declaraţi respinşi la proba de interviu la examenul de testare profesională

“Picaţii” de la Gardă s-au îmbolnăvit subit

Examenele date, vara trecută, de comisarii Gărzii Financiare au fost ilegale. Vezi soluţia instanţei şi cine va fi reangajat!

5 thoughts on “Un fost comisar şef de la Garda Financiară, dat afară din instituţie

  1. super tare…..asta care mergea pe la toate scietatile si cerea spaga.,,si pe la aia din bazar si le cerea taxa de protectie(cica nu erau in regula),si are o avere colosala facuta numai din spaga si santaj,……merita sa ajunga la puscria si sa ai confiste averea,…

  2. Nu apar pe nimeni, pentru faptul ca unii sunt acuzati ca iau spaga, cred ca si cel care o da are aceeasi vina, iar pentru aceasta avem destule institutii care pot face lumina in acest sens. Eu vreau sa comentez alt aspect. Ce se intampla cu un salariat care vrea sa munceasca, aplica legea, este pus de sefi, sa dea amenzi, sa controleze societati pentru ca asa vrea partidul de la putere, dupa care si cel care vine la putere, iar la final vine altcineva la putere si-l disponibilizeaza? Ce va face acel om? Cine-l angajeaza ? Cei pe care i-a controlat si i-a amendat ? Ce se intampla cu un politist care aplica legea, dupa care este restructurat pentru ca asa vrea guvernul ? Politicienii vin, pleaca de la putere, iar in urma lor oamenii sufera. Intereseaza pe cineva? Se infiinteaza ministere, directii, se desfiinteaza ministere, directii, dupa pofta si interesul partidului de la putere, se induce teama pentru locul de munca, esti santajat, obligat sa faci porcarii dupa care ti se da cu sutul. Se fac reorganizari, restructurari, si se stie ca tot timpul pleaca cei care nu pupa in fund sefii, cei care nu pupa in fund conducatorii partidelor de la putere, iar pentru lingai tot timpul se gasesc locuri caldute ! Aceasta-i democratia in Romania !!!!

  3. D-le STELIAN chiar am crezut tot ce a-ti scri pana acum,dar acum m-ati dezamagit. Nu este cazul sa-i plangeti pe cei mentionati,pt ca ei depasesc limita legala si cea a bunului simt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *