O botoşăneancă a decis soarta referendumului

aspazia cojocaru
foto: rtv.net

O judecătoare din Botoşani a decis soarta referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, organizat pe 29 iulie. Judecătoarea Aspazia Cojocaru de la Curtea Constituţională a fost cea care a înclinat balanţa în favoarea preşedintelui suspendat, făcând ca Traian Băsescu să revină la Cotroceni. Ea a fost unul din cei nouă judecători care s-au pronunţat în cazul referendumului.

Cojocaru este cea care a declarat, vineri, că a primit amenintari inainte de a se pronunta asupra suspendarii lui Traian Basescu.

Curtea Constitutionala isi exprima grava ingrijorare in legatura cu faptul ca doamna judecator Aspazia Cojocaru a fost amenintata inainte de inceperea dezbaterilor asupra avizului de suspendare din functie a Presedintelui Romaniei, cu privire la votul pe care urmeaza sa-l dea”, se arata intr-un comunicat al Curtii.

Aspazia Cojocaru s-a născut la data de 22 iulie 1946, în comuna Lozna- județul Botoșani. A absolvit cursurile Facultății de drept din cadrul Universității București în anul 1972, urmând apoi o serie de cursuri de specializare la Facultatea Internațională de Drept Comparat din Strasbourg (Franța), în anii 1978 și 1980.

A lucrat apoi ca cercetător științific gradul I la Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române, fiind colegă cu Adrian Năstase și Rodica Stănoiu. În paralel, a obținut și titlul științific de doctor în drept în specialitatea drept civil. A fost membră în Comisia Institutului de Cercetări Juridice pentru evaluarea Granturilor Academiei Române. Pentru activitatea sa științifică, a obținut în anul 1991 Premiul Academiei Române “Nicolae Titulescu”.

Ulterior a intrat în învățământul juridic superior, lucrând ca prof. dr. de drept civil la Facultatea de Științe Juridice și Administrative din cadrul Universității Creștine “Dimitrie Cantemir” din București și la Facultatea de drept “Yolanda Eminescu” din cadrul Universității “Valahia” din Târgoviște.

În anul 2004, prof. dr. Aspazia Cojocaru a fost numită, de către Camera Deputaților, în funcția de judecător la Curtea Constituțională a României, pentru un mandat de nouă ani la propunerea Partidului Social Democrat.

7 thoughts on “O botoşăneancă a decis soarta referendumului

  1. Ne-a făcut de râs! N-are coloană vertebrală! Să n-o mai primească loznenii în sat. Cred ca este o muhaia! Mai bine nu spuneați de unde se trage. O v i t ă ( nu de vie!).

  2. Sa-i fe rusine !!! Ne-a facut de ras judetul !!! Cand a colaborat cu securitatea nu i-a fost frica de puscarie ??? Acum i-a fost frica de amenintarile lui base !!! RUSINE , RUSINE, RUSINE SA VA FIE !!! V-ATI JUCAT CU SOARTA ROMANILOR CINSTITI CARE AU VOTAT CU SPERANTA CA DEMOCRATIA SE VA REINSTAURA IN ROMANIA !!! DEOCAMDATA, PRIN HOTATRAREA PE CARE ATI DAT-O AZI, DEMOCRATIA A MURIT DEFINITIV IN ROMANIA !!! DEFINITIV CAT DICTATORUL MAI STA LA BUTOANE ALATURI DE SERVICIILE SECRETE SUBORDONATE INTERESELOR LUI PERSONALE, IN DEFAVOAREA INTREGII TARI , ACELOR DA ZI SI A CELOR DIN VIITOARELE DOUA TREI GENERATII !!!! RUSINE ASPAZIA COJOCARU !!!! CEL CARE A TRADAT O DATA TRADERAZA TOATA VIATA !!!

  3. Sa-i fIe rusine !!!…. Ne-a facut de ras judetul !!! ….. Cand a colaborat cu securitatea nu i-a fost frica de puscarie ??? ….. Acum i-a fost frica de amenintarile lui base !!!….. RUSINE , RUSINE, RUSINE SA VA FIE !!! ……V-ATI JUCAT CU SOARTA ROMANILOR CINSTITI CARE AU VOTAT CU SPERANTA CA DEMOCRATIA SE VA REINSTAURA IN ROMANIA !!! ……DEOCAMDATA, PRIN HOTATRAREA PE CARE ATI DAT-O AZI, DEMOCRATIA A MURIT DEFINITIV IN ROMANIA !!!…… DEFINITIV CAT DICTATORUL MAI STA LA BUTOANE……. ALATURI DE SERVICIILE SECRETE SUBORDONATE INTERESELOR LUI PERSONALE, IN DEFAVOAREA INTREGII TARI , ACELOR DE AZI SI A CELOR DIN VIITOARELE DOUA TREI GENERATII !!!! ……. RUSINE ASPAZIA COJOCARU !!!! CEL CARE A TRADAT O DATA TRADERAZA TOATA VIATA !!! (ADMIN… SPER CA NU VETI CENZURA … SI VETI PUBLICA…)

  4. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Pentru noi toti, indiferent de culoarea politica, sa recunoastem ca este :

    O persoana care si-a pastrat ” coloana vertebrala ” !!! Felicitari !!!

  5. al naibii judecatoare! a decis de una singura destituirea lui base! inseamna ca e tare dom’le! brava botosaninews pentru demascare! semneaza ” un botosanean ticalos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *