Botoşaniul a primit titlul de oraş verde în cadrul Galei Capitala Verde

Municipiul Botoșani a câștigat titlul de cel mai verde oraș la categoria a doua de orașe, adică cele care dețin o populație cuprinsă între 50.001- 199.999 locuitori.

Titlul de cel mai verde oraș din România vine ca urmare a unui portofoliu depus in cadrul competitiei, care a cuprins initiativele si proiectele derulate de municipiul Botosani in ultimii 2-3 ani.  Formularul de candidatura a cuprins si un plan de comunicare al orasului referitor la actiunile pe care le-ar putea dezvolta in oras in cazul in care va fi declarat Capitala Verde a Romaniei.  Reamintim ca municipiul Botosani este in momentul de fata orasul cu cea mai mare suprafata de spatiu verde pe cap de locuitor din tara.Competitia Capitala Verde a Romaniei a fost organizata in cadrul campaniei Umbrela Verde.

Titlul acesta a fost acordat în cadrul Galei Capitala Verde la care a participat, miercuri seară,viceprimarul Cătălin Alexa.

Oradea a fost declarată anul acesta capitala verde a României. În 2011, titlul acesta a apaținut Brașovului.

La categoria 1 sub 50.000 de locuitori, cel mai verde oraș a fost declarat Sinaia, iar la categoria a 3 a (peste 200.000 locuitori) a fost declarată Oradea.

În cadrul competiției Capitala Verde a României, au fost înscrise 13 orașe la toate cele 3 categorii. Categoria la care a fost înscris municipiul Botoșani a avut și cei mai mulți competitori. Botoșaniul a concurat așadar alături de Suceava, Bistrita, Rm. Vâlcea și Tulcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *