Medicamente contrafăcute căutate de inspectorii de la Protecţia Consumatorului în farmacii şi magazinele naturiste

Alexandru Zarug, directorul OPC Botosani
Alexandru Zarug, directorul OPC Botosani

Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului verifică farmaciile şi magazinele naturiste din Botoşani, după ce s-a primit de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului o listă cu medicamente contrafacute introduse pe piaţa românească.

ANPC ne-a sesizat în legătură cu o listă de medicamente transmisă de Ministerul Sănătăţii, prin care se face vorbire de faptul că Agenţia Naţională a Medicamentului a fost sesizată de autorităţile competente din Statele Unite, Norvegia, Danemarca, Canada şi Olanda privind existenţa la comercializare a unor produse posibil contrafăcute, lista acestora fiind anexată. Pentru produsele menţionate, Agenţia Naţională a Medicamentului nu a emis autorizaţii de punere pe piaţă„, a declarat Alexandru Zarug, directorul OPC Botoşani.

Inspectorii OPC au verificat o parte din farmaciile din Botoşani pentru a vedea dacă au la comercializare astfel de medicamente contrafăcute, însă până acum nu au găsit nimic. Verificările continuă la magazinele cu produse naturiste, dat fiind faptul că produsele respective sunt suplimente alimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *