Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul microbuzului de şcolari nefolosit de la Prăjeni

Iuliana Buta, expert în cadrul Biroului Teritorial al Avocatului Poporului Suceava
Iuliana Buta, expert în cadrul Biroului Teritorial al Avocatului Poporului Suceava

În urma ştirilor apărute în media, instituţia Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul microbuzului pentru transport şcolari care stă nefolosit la Prăjeni. A declarat că a fost efectuată o anchetă în judeţul Botoşani, întrucât în acest caz era încălcat dreptul la învăţătură.

A fost o autosesizare din mass-media cu microbuzul de la Prăjeni. Este vorba de acel microbuz şcolar care a rămas nefuncţional. A fost făcută o anchetă şi urmează să se emită o recomandare către Primăria comunei Prăjeni, cât şi pentru Inspectoratul Şcolar Judeţean. Este un microbuz care nu este nici folosit pentru copii, nici funcţional, pentru că nu au fost fonduri alocate în vederea punerii lui în funcţiune. Este înscris în circulaţie, nu are verificare tehnică, nu are cauciucuri pentru iarnă, ştiut fiind faptul că transportul elevilor este apanajul consiliului local”, a spus Iuliana Buta, expert în cadrul Biroului Teritorial al Avocatului Poporului Suceava.

Aceasta speră ca reprezentanţii Primăriei Prăjeni să se conformeze recomandării făcute de instituţia Avocatul Poporului. Iuliana Buta a refuzat să spună ce se va întâmpla dacă unitatea administrativ teritorială nu va respecta recomandarea.

Sesizarea privind neîntrebuinţarea microbuzului şcolar de la Prăjeni a fost făcută în presă de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean. Aceştia au acuzat că microbuzul şcolar stă nefolosit de peste un an de zile, din cauza indiferenţei de care dau dovadă cei de la Primăria Prăjeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *