Ion Diaconu: Salariul net al directorului general al Modern Calor este de 3.300 de lei, iar salariul net ale celor doi directori adjuncţi este de 3.200 de lei

Ion Diaconu in videoconferinta
Ion Diaconu

Directorul Modern Calor, Ion Diaconu, răspunde acuzaţiilor făcute de consilierul local PSD Gheorghe Vâzdoagă. Potrivit unui comunicat de presă, salariul net al directorului general al Modern Calor este de 3.300 de lei, iar salariul net ale celor doi directori adjuncţi este de 3.200 de lei.  

„Dacă se iau în calcul și contribuțiile sociale, cu alte cuvinte, salariile brute, calculate la 12 luni, fondul salarial al conducerii operatorului de termoficare este conform bugetului de venituri și cheltuieli aprobat în ultima ședință de Consiliu Local (CL). Consilierului PSD i s-a explicat și în cadrul ședinței că legea, aprobată în 2008, nu permite directorilor din instituțiile subordonate CL să fie retribuiți peste nivelul salarial al viceprimarilor.

 Salariile angajaţilor operatorului, inclusiv ale directorilor, au fost diminuate cu 25% în urmă cu 3 ani, fiind aprobate și discutate, de atunci, în repetate rânduri de Consiliul Local și Consiliul de Administraţie. Diminuarea a rămas valabilă și în prezent, ca măsură temporară de compensare a eliminării subvenţiei centrale. Managerul general al Modern Calor invită consilierii PSD să ceară explicaţii și documente în orice neînţelegere au, astfel încât strategia politică bazată pe minciună și dezinformare a populaţiei să evite activitatea operatorului de termoficare. Aceasta, pentru că după o perioadă extrem de nefastă – cea din anii 2003, când la această oră botoșănenii ștergeau mucegaiul de pe pereţi din cauza frigului din apartamente – operatorul a fost, cu greu, pus pe linia de plutire. Consilierul Gheorghe Vâzdoagă era și la acea dată în legislativul local și cunoaște situaţia. În prezent, se fac investiţii, se plătesc toate datoriile către stat și furnizori, iar unitatea are, în sfârșit profit. Cu siguranţă acest lucru nu convine opoziţei, așa cum, probabil, nu convine că unor clienţi ai foștilor directori din termoficarea botoșăneană li s-au tăiat priviliegiile. Este și cazul uscătorului de cherestea aparţinând consilierului PSD Gheoghe Vâzdoagă, care pentru aburul tehnologic folosit altă dată, achita facturi modice.  Invit, încă o dată opoziţia, să ocolească în discursurile politice subiectul termoficării, întrucât rezultatele celor din opoziţie au fost economatele, serele și datoriile de sute de miliarde de lei, care au împins termoficarea la faliment. Le cer să respecte munca și sacrificiile făcute pentru ca Botoșaniul să aibă acum un sistem de termoficare perfomant.”, este replica directorului general al Modern Calor.

2 thoughts on “Ion Diaconu: Salariul net al directorului general al Modern Calor este de 3.300 de lei, iar salariul net ale celor doi directori adjuncţi este de 3.200 de lei

  1. Diaconu crede ca toti sunt la nivelul lui de pregatire? Chiar crede ca ne poate aburi cu explicatii pe care nici el nu le stapaneste? Sau are impresia ca toti suntem in subordinea sa la Modern…..sau cum s-o mai fi chemand, unde se poarta ca un satrap ca un vechil pe mosia lu tasu. Mai stie cat a castigat din asa-zisa modernizare ?? Cat si-a dat propriei firme de pubitate din banii Termicii ?? Si alte asemenea matrapazlacuri… Mai bine si-aer lua vechea ocupatie cu pozatu si grilajele din fier forjat…. La asta se pricepe cel mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *