CJ a semnat al doilea contract din cadrul proiectului privind deseurile

intalnire proiect deseuriConsiliul Județean a organizat, marți, ședința de deschidere al celui de-al doilea contract de execuție lucrări din cadrul „Sistemului integrat de managemet al deșeurilor din județul Botoșani”. După semnarea contractului pentru construirea noului depozit ecologic de la Stăuceni, reprezentanții CJ au prezentat și contractul ce presupune construirea stațiilor de transfer și a platformelor pentru punctele de colectare a deșeurilor din cadrul proiectului care are o valoare totală de peste 143 milioane lei fără TVA, din care valoarea contractului lucrărilor de construire a stațiilor se ridică la peste 14 milioane lei fara TVA.

Contractul de lucrări presupune construcția a 797 platforme de colectare a deșeurilor, suprafața unei platforme fiind de circa 25 mp, precum și construcția a două stații de transfer, la Săveni și Ștefănești. La aceste două stații vor fi colectate deșeurile în vederea transportării unei cantități mai mari la un singur transport către depozitul ecologic.

De asemenea, în cadrul acestui contract de lucrări vor mai fi realizate și două centre civice în cadrul a două stații de transfer existente la Dorohoi și Flămânzi. Centrele civice vor fi dotate cu trei containere pentru colectarea deșeurilor voluminoase și periculoase și cu un spațiu disponibil pentru instalarea unităților de colectare a deșeurilor electronice și electrice.

Astăzi, s-a desfășurat ședința de deschidere al celui de-al doilea contract de execuție lucrări din cadrul Sistemului integrat de management al deșeurilor din județul Botoșani. De data aceasta, după ce am semnat contractul pentru construirea noului depoyit ecologic de la Stăuceni, vorbim despre construirea stațiilor de transfer și a tuturor platformelor de colectare a deșeurilor din toate localitățile județului Botoșani. Este vorba de două stații de transfer și de 797 de platforme de colectare„, a spus presedintele CJ, Mihai Tibuleac.

Aceste lucrări urmează să fie executate în 12 luni, constructorul fiind asocierea dintre firma Tehnic Asist și o firmă din Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *