„Carnavalul Toamnei” organizat de Grădiniţele 4,5 şi 9, la Mediateca Botoşani

Carnavalul Toamnei 1Miercuri, 9 noiembrie, ora 10,30, la Secţia se limbi străine a Bibliotecii ,,M.Eminescu” Botoşani, preşcolarii şi şcolarii şi-au luat rămas bun de la toamnă, în cadrul unui proiect intitulat ,, Să citim pentru mileniul III”.

         Aşa cum toamna se adună roadele, şi copiii de la Grădiniţele nr. 4, 5 şi 9 Botoşani care au cântat, recitat  şi dansat în cadrul ,,Carnavalului Toamnei” au cules aplauzele părinţilor, educatoarelor, bibliotecarelor şi a celorlalţi spectatori prezenţi la acţiune.

      „Pentru că şi cei mici şi cei mari s-au acomodat deja cu grădiniţa şi şcoala şi pentru că toamna se pregăteşte să-şi facă ieşirea de pe scena acestui an, ne-am gândit să sărbătorim evenimentele cu un carnaval si cu o mică petrecere pentru copii şi părinti„, a precizat prof. Nela Miron, de la Gradiniţa 4 Botoşani.

      Cu sprijinul Secţiei de Limbi străine a Bibliotecii ,,M.Eminescu” Botoşani ,director prof. Cornelia Viziteu,  a bibliotecarilor  Rotaru Tina, Dorel Ţugui, sub îndrumarea cadrelor didactice Miron Nela de la Grădiniţa nr. 4 Botoşani, Păştinaru Doina şi Gheorghiţă Steluţa de la Grădiniţa nr. 9 Botoşani, Vlad Monica de la Grădiniţa nr.5 Botoşani, Miron Ioan de la CŞEI Botoşani, şi-au împărtăşit bucuria unei zile de sărbătoare. O sărbătoare a toamnei , pe care copii au cinstit-o printr-o expoziţie de creaţie plastică :,,Magia toamnei în culori” , o expoziţie de carte : ,,Simfonii de toamnă”, momentul artistic : ,,Laudă toamnei” când copii au intonat cântece, au recitat poezii despre acest anotimp. Copii au vizionat un filmuleţ ,, Toamna cu WINNIE” care a fost ca o recapitulare a cunoştinţelor însuşite la clasă despre anotimpul toamna, în cadrul proiectului ,,Toamna”. Punctul de atracţie a fost parada costumelor specifice anotimpului toamna. Copii si-au etalat  pe fond muzical costumele de dovlecel, roşie, ardei, zâne- Toamna, măr, pară etc. La sfârşitul acţiunii copii au fost răsplătiţi cu fructe de toamnă şi au primit diplome pentru cele mai reuşite costume.

Carnavalul Toamnei,,Scopul acestor activităţi a fost acela de socializare între copii prin dans, recitare, muzică, parada costumelor şi cred că astfel am reuşit să creăm o atmosferă efervescentă, de relaxare. A fost o idee bună, ne-am mobilizat imediat şi de aceea a ieşit o petrecere reuşită” a declarat prof. Doina Păştinaru, directoarea Grădiniţei nr. 9 Botoşani. La această activitate a fost prezentă şi inspectorul de specialitate , d-na prof. Aurelia Ciura, care a fost încântată de reuşita programului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *