Sute de absolvenţi de gimnaziu au renunţat la şcoală

Daniel Botezatu, inspector general adjunct al ISJ
Daniel Botezatu, inspector general adjunct al ISJ

Câteva sute de absolvenţi de gimnaziu au renunţat la şcoală. Este vorba de peste 300 de elevi care au refuzat, din motive personale, să mai continue studiile liceale. Din acest motiv, câteva unităţi şcolare din judeţul Botoşani nu şi-au făcut planul de şcolarizare. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) spun că au previzionat această situaţie şi că majoritatea celor care au renunţat la studiile liceale sunt din mediul rural.

Sunt copii din mediul rural care abandonează şcoala pur şi simplu.  Sunt care au plecat în străinătate sau nu au bani părinţii să-i trimită la liceu„, a precizat Daniel Botezatu, inspector general adjunct al IŞJ.

Botezatu spune că au fost rezolvate, pentru a nu abandona şcoala, 25 de cazuri de transfer.

Aceşti copii au fost repartizaţi, de exemplu, în urma notei, într-o altă unitate, aflată la distanţă mare de domiciliu. Le-am aprobat cererile pentru o unitate cât mai apropiată de localitatea natală„, a adăugat inspectorul IŞJ.

Potrivit conducerii IŞJ, în noul an şcolar nu şi-au făcut planul de şcolarizare Grupul Şcolar de Industrie Uşoară, Grupul Şcolar Agricol, Grupul Şcolar „Elie Radu”, Grup Şcolar Darabani, precum şi alte unităţi din judeţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *