12 profesori sancţionaţi în urma examenelor naţionale şi profesori cu calificative diminuate

Ada Macovei, inspector general al ISJ
Ada Macovei, inspector general al ISJ

Examenele naţionale s-au lăsat cu urmări şi în acest an în judeţul Botoşani. Un număr de 12 profesori nu vor mai avea dreptul să participe în următorii trei ani în comisiile de desfăşurare a examenelor naţionale, iar profesorii care au avut elevi în anii terminali s-au ales cu calificativele diminuate, urmare a rezultatelor obţinute cu elevii. Acestea sunt măsurile luate de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ). Şi directorilor de şcoli li s-a umblat la calificative tot ca urmare a rezultatelor proaste obţinute la examenele naţionale.

Calificativele directorilor, în ceea ce priveşte punctajul au fost afectate de procentul de promovabilitate a examenului de bacalaureat şi cel de evaluare naţională. Nu este vina exclusivă a directorilor de şcoli. S-au luat măsuri şi împotriva celor care au avut ore la clase terminale şi nu şi-au făcut poate datoria aşa cum a trebuit, dar trebuie să ţinem cont de fiecare unitate, de particularităţile ei, de faptul că în mare parte elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat sunt copii care nu au trecut nici de examenele de capacitate, nu au avut şansa unui parcurs educaţional constant cu aceeaşi profesori la clasă şi încercăm să eliminăm şi această piedică. În cazul profesorilor, directorii de şcoli au acordat calificative de <bine>, iar cei în cauză îşi vor pierde gradaţiile de merit în cazul în care le-au avut şi nu vor putea ocupa funcţii de conducere„, a spus Ada Macovei, inspector general al IŞJ.

5 thoughts on “12 profesori sancţionaţi în urma examenelor naţionale şi profesori cu calificative diminuate

  1. ISJ botosani este al doilea sediu PDL din judet. Au trecere numai membrii lor. Restul suntem niste viitori posibili someri sau cei care vor ingrosa randurile celor care sunt in strainatate.

    1. Daca cine o tot barfeste de un an are dovezi, de ce nu le prezinta. Acolo au fost anchetati zeci de profesori, elevi si parinti. Daca era implicata iesea uleiul la suprafata. Nu a fost bagata in neregulile de acolo si pentru o societate bolnava ca a noastra pare si asta greu de crezut. Asa ca, democratie, democratie…Putem spune ce vrem, dar mai avem si un Dumnezeu deasupra noastra. Terminati cu prostia, luati exemplul ei si apucati-va de treaba. Munca va deranjeaza! Succes!

  2. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Directorul de la Elie Radu are foarte bine, in conditiile in care rezultatele de acolo sunt dezastruoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *