Senatorul Dan Humelnicu: Profesorii vor primi salariile din octombrie majorate cu 15%

Senatorul PDL, Dan Humelnicu
Senatorul PDL, Dan Humelnicu

Profesorii din Botoşani vor primi drepturile salariale pe februarie, însă nu majorate cu 33% aşa cum au câştigat în instanţă. Preşedintele iterimar al PDL Botoşani, senatorul Dan Humelnicu, a declarat, vineri, că profesorii vor primi salarii la nivelul colegilor lor din ţară.

La ora prânzului, la nivelul Guvernului şi Ministerului Educaţiei se ia decizia de a transfera din trimesterele trei şi patru sume de bani astfel încât luni toţi profesorii să îşi primească banii pentru perioada pentru care nu şi-au luat. Vreau să fac precizarea că aceste salarii sunt salariile pe care le iau astăzi toţi profesorii din ţară, plus 15% creştere salarială pe care i-am aplicat de la data de 1 ianuarie”, a spus Humelnicu.

Parlamentarul botoşănean susţine că Guvernul respectă hotărârile judecătoreşti, însă va plăti aceste drepturi atunci când vor fi bani.

Este clar că aceste hotărâri judecătoreşti rămase definitive şi irevocabile sunt recunoscute în mod clar de către Guvern, dar vor fi probabil eşalonate la plată, în funcţie de banii pe care îi va avea Guvernul la dispoziţie„, a mai spus liderul democrat-liberal, care săpune că Guvernul va lua măsuri pentru ca măsurile de neplată a salariilor majorate de instanţe să fie legale.

3 thoughts on “Senatorul Dan Humelnicu: Profesorii vor primi salariile din octombrie majorate cu 15%

  1. Bravos monchere ,cunosti legea de numa,numa, din cauza asta merg treburile in Romania asa de bine pt. ca avem oameni f. pregatiti intocmai asa cum esti tu.

  2. d-le humelnicu exact asta cer si oamenii care au protestat. salariile din octombrie + 15%, asa cum spune legea 285. dumneavoastra chiar nu ati inteles nici pana acum ca in luna octombrie 2010 noi eram reincadrati in baza legii 330/2009 – legea de salarizare unitara, pe salarii calculate plecand de la un coeficient de multiplicare 1=400lei?
    de ce ca avocat ati militat pentru puterea legii, iar acum de cand sunteti politician pentru abuzul puterii si pentru neaplicarea legii?
    daca nu stiti exact cum stau lucrurile va stau la dispozitie cu documnte care sa va clarifice si dvs perceptia asupra abuzurilor grave care se intampla in invatamant, mai ales prin prisma faptului ca sunteti chiar si formal presedintele organizatiei locale a partidului de guvernamant.
    in speranta ca veti dori sa cunoasteti cu adevarat lucrurile va stau la dispozitie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *