Ceartă între sindicalişti şi liderii sindicali la mitingul din faţa Prefecturii

Poziţiile liderilor sindicali- Maria Ţiprigan de la Sindicatul Învăţământului Preuniversitar şi Liviu Axinte de la Liga Sindicatelor din Învăţământ sunt contestate
Poziţiile liderilor sindicali- Maria Ţiprigan de la Sindicatul Învăţământului Preuniversitar şi Liviu Axinte de la Liga Sindicatelor din Învăţământ sunt contestate

Mitingul de vineri la amiază din faţa Prefecturii a atras atenţia nu atât prin mesajele adresate de protestatari către autorităţile judeţene, cât mai ales prin cearta publică dintre sindicaliştii şi liderii de sindicat. În loc să-şi ceară drepturile, profesorii au arătat că în interiorul sindicatelor există puternice dispute, iar poziţiile liderilor sindicali- Maria Ţiprigan de la Sindicatul Învăţământului Preuniversitar şi Liviu Axinte de la Liga Sindicatelor din Învăţământ- sunt contestate.

Imediat după ce Ţiprigan a avut cuvântul introductiv, în care a strigat lozinci antiguvernamentale, ea a fost criticată de un profesor.  

Noi n-am venit pentru folclor, n-am venit pentru lozinci. Am venit să ne manifestăm civilizat şi am venit să spunem lumii că ne-am săturat şi am venit să o spunem pe un ton liniştit şi normal, fără limbaj de lemn. Şi vrem să ştim: dacă sindicatele nu de pot apăra, ne lipsim de ele şi mergem singuri să ne apărăm„, a afirmat o profesoară de la Colegiul Laurian.

De altfel, o parte dintre cadrele didactice au renunţat la miting, apelând la „marşul tăcerii”, acea plimbare în jurul rondului din faţa Prefecturii la care profesorii au recurs în toată această săptămână.

Maria Ţiprigan a încercat să-şi apere activitatea.

Nu se poate spune că nu ne pasă şi nu ne interesează. Dacă nu ne păsa, nu mergeam la tribunale, nu mergeam să facem zeci de acţiuni. Este regretabil că aţi uitat că diferenţele salariale din 2001- 2004 au fost obţinute cu ajutorul sindicatelor„, a spus Ţiprigan

Liderul sindical din Colegiul Eminescu a sesizat situaţia penibilă în care s-au aflat profesorii şi a făcut apel la unitate.

E cazul să fim uniţi. Nu este timpul pentru dispute sindicale sau non-sindicale„, a spus Alina Axinte Voinea, care a stârnit aplauzele unora dintre colegi.

4 thoughts on “Ceartă între sindicalişti şi liderii sindicali la mitingul din faţa Prefecturii

  1. Madam Agache cere salariu pt orele pe care nu le face?Sau pt nepasarea ei pt elevii care au de dat examen la romana?

  2. Vad ca ai facut o fixatie pt mine! Sunt onorata! Data viitoare, cand mai postezi pe blogurile noastre, da-ne macar o adresa de mail care sa nu fie falsa! Asa, sa stai dupa gard si sa injuri pe toata lumea e tare simplu.
    Cu drag!
    PS Dupa cum ai vazut, am responsabilitatea punctelor mele de vedere! Sa te vad: cu nume, prenume, adresa de mail, asa, ca toata lumea care are in adevar ceva de spus! Mahalaua nu are limite, dupa cum bine stii! Gura lumii, imi spunea mama, nu o va astupa decat pamantul!

  3. Domnu’ parinte… Nu inteleg de ce aveti o parare asa proasta despre doamna Agachi…Daca nu face unele ore nu le face fiindca n-are chef ci fiindca e ori bolnava ori are probleme importante. Nu cred ca este vreun elev care sa o critice fiindca chiar se vede munca dumneaei ( poate nu la inceput…dar mai tarziu cu siguranta ). Pararea mea este ca ne pregateste foarte bine pentru examenele ce vor urma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *