Militarii în rezervă s-au întâlnit, sâmbătă, cu senatorul Dan Humelnicu pentru a discuta despre pensiile militarilor

Intilnire Dan Humelnicu- SCMD
Intilnire Dan Humelnicu- liderii SCMD

Conducerea filialei din Botoşani a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) a hotărât a avut, sâmbătă, o întânire cu liderul interimar al PDL, senatorul Dan Humelnicu, pe tema pensiilor militarilor. Discuţiile au loc după ce liderii SCMD au decis, vineri, să facă lobby, pe lângă   toţi parlamentarii de Botoşani pentru respingerea Ordonanţei de Urgenţa nr.1 din 2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate „beneficiarilor” proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

„s-au purtat dezbateri furtunoase, dar pline de invăţăminte pentru ambele părţi. In cele din urmă s-a acceptat ideea ca argumentele noastre sunt pertinente şi îndreptăţite, urmând a se  vedea ulterior, în ce măsură vor fi insuşite şi de ceilalţi parlamentari şi în ce măsură se vor concretiza în voturi în favoarea noastră”, a spus liderul SCMD, col (r) Mircea Comăneci.

Această Ordonanţă a fost repinsă în Comisia Juridică ca şi în cea de Muncă si Protecţie Socială, iar în Comisia de Apărare din Senat , a fost îmbunătăţită cu un amemdament, in baza căruia dacă din revizuire, reiese un cuantum mai mare , rămâne în plată, iar daă este mai mic, rămâne în plată cel anterior, care este mai avantajos, ceea ce pe noi nu ne interesează, prea mult, deoarece noi vrem, în primul rând, să ne păstrăm statutul de militari, obţinut cu trudă şi eforturi deosebite, depuse într-o carieră de peste 40 de ani, marea majoritate dintre noi, făcând sacrificii enorme atât noi cât şi  familiile noastre.

Miercuri 16 martie 2011, începând cu ora 09.00, la Senat, în plenul acestuia, se va dezbate această ordonanţă, urmând ca de la ora 15.00, în plenul reunit al celor două camere să se dezbată şi eventual, să se  voteze moţiunea de cenzură depusă de opoziţie, pe Noul Cod al Muncii, Codul Noului tip de „Sclavie Modernă” în România democratică, membră cu drepturi depline a NATO si UE.

Această Ordonanţă de Urgenţâ, datâ pe fugâ, în ultima zi a lunii ianuarie, (când se mai putea da) este netemeinică şi nelegală, ca urmare a anulării statutului nostru, de cadru militar în rezervă, a discriminării, a încălcării drepturilor de proprietate al deţinătorului pensiei, a principiilor neretroactivităţii legii şi egalităţii în drepturi precum şi încălcării principiilor drepturilor câştigate şi al speranţei legitime. Pentru a-i putea convinge pe senatori de acest lucru , am planificat intâlniri cu aceştia la sfârsitul acestei săptămâni şi la inceputul celei viitoare, profitând de faptul că luni 14 martie 2011, ca  şi marţi 15 martie 2011, toţi parlamentarii  şi-au luat vacanţă pentru sărbătorirea zilei maghiarimii, (de parcă toţi ar fi devenit brusc, peste noapte,  maghiari), urmând ca miercuri să lucreze doar câteva ore, dimineată la Senat, iar după amiază, in Plenul reunit al celor doua Camere, iar începând de joi  17 martie 2011, să-şi ia o binemeritata pauză pâna lunea următoare, după o muncă atât de istovitoare, din timpul săptămânii, abia incheiate, deja„, a afirmat liderul SCMD, col (r) Mircea Comăneci.

Liderii SCMD anunţă că vor susţine şi cauza neadoptarii prin asumare a Codului Muncii în varianta “sclavagistă”, în care, drepturi nemăsurate au numai statul, patronul, angajatorul în general, iar angajatul, având doar obligaţia de a munci, în orice condiţii, în orice împrejurări, fără a i se respecta nici un drept fundamental prevăzut in legislaţia europeană, nici măcar dreptul la muncă, la libertate, la opinie, la sanatate, la intrunire…etc…

One thought on “Militarii în rezervă s-au întâlnit, sâmbătă, cu senatorul Dan Humelnicu pentru a discuta despre pensiile militarilor

  1. De ce se da atata in pensionarii care au fost obligati sa iasa anticipat, sacrificati pentru intrarea in N.A.T.O.?In primul rand, acesti oameni au primit acei bani ca sa supravietuiasca dupa un sut in dos de la alt guvern, si cu banii aia eventual sa traiasca pana cand le vine decizia de pensionare anticipata(care in unele cazuri a durat luni de zile).Acei bani nici nu s-au dat, din cate stiu, de statul roman,ci chiar de N.A.T.O.. Multi vorbesc ca si cum ei au fost favorizati cumva de statul roman cu pensionarea anticipata si cu salarii compansatorii si sunt uimita de atata prostie!Cum e favorizat un om ca e pensionat cu forta? Un om cu cariera militara,nu civila, dupa ce a muncit si trait intr-un sistem militar, a facut scoala militara,o academie militara eventual,a renuntat la drepturile civile, de a avea o afacere ,de a intra in politica, a renuntat la viata privata fiind 24 din 24 in serviciul militar,riscandu-si zilnic viata. Asta poate nu ar fi o tragedie pentru un civil ,dar sa ai experinta in munca zeci de ani in sistemul militar si sa te trezesti pe piata civila care sunt sansele reangajarii? Unii au reusit si asta, si s-au reangajat pe unde au putut,companii de stat,private sau ministere.Nu zic ca nu sunt printre ei exceptii politice ,de generali poate care s-au angajat cu pile sau mai stiu eu cum, vorbesc de oamenii cu salarii normale. Acestia au fost calcati in picioare de actualul guvern,au fost facuti hoti si nesimtiti,dupa ce si-au aparat tara, si pusi sa aleaga intre salariu si pensia castigata deja, pentru ca au avut”privilegii”-salarii compensatorii.Dar nu e de ajuns,acum li se incalca din nou dreptul la pensie( drept de proprietate),si fara nici o baza legala li se fura in unele cazuri si 60% din pensie.Ce au facut acesti oameni pentru a merita un asemenea tratament din partea statului roman?N-au respectat legea, au furat?De ce alte state stiu sa-si respecte armata,prima linie de aparare in caz de orice(razboi,calamitati naturale) si noi nu? Sa inteleg ca si minerii carora li s-au inchis minele si au primit salarii compensatorii sa traiasca sunt niste privilegiati ai statului roman? Guvernul pare sa aiba o ura pentru acesti oameni,vanandu-i de cand a venit la putere,amenintandu-i cu sistemul contributivitatii,care e imposibil de aplicat la niste oameni care nu au lucrat in civil,nu au avut salarii medii pe economie,au avut solde;nu au avut nici carte de munca!Nicaieri in lume nu se face un asemenea sistem de recalcul al unui drept deja castigat,acest lucru fiind o incalcare a dreptului de proprietate, sa nu mai zic ca nu are nici o lege la baza,nu are nici o logica de bun simt macar.Eu vreau sa stiu cine va pedepsii oamenii care incalca legea,prin nerespectarea dreptului de proprietate si cine o sa le aduca linistea acestor oameni amenintati mereu cu taieri de catre Domnul Boc? Respect militarilor si tuturor pensionarilor din acesta tara! Numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *