5 motive pentru care este important să consumi semințe de cannabis

seminte cannabis, stiri, botosaniSemintele de cannabis fac parte din categoria de suplimente alimentare deosebit de benefice pentru organism. Cu toate ca nu au aceleasi proprietati terapeutice ca uleiul CBD, semintele de cannabis sunt deosebit de nutritive, avand un procent foarte ridicat de proteine si acizi grasi Omega.

Exista multe dovezi arheologice care atesta faptul ca aceste seminte se consuma de mii de ani, fiind descoperite indeosebi pe continentul asiatic, locul de bastina al plantei de cannabis. Pe teritoriul Chinei de astazi s-au dezgropat morminte ce contineau vase si urne cu seminte de cannabis, cu rol de ofranda. In zilele noastre, aceste super-alimente au patruns pe piata suplimentelor naturiste si in industria welness-ului, dovedindu-si de fiecare data proprietatile folositoare.

Din acest motiv, iti prezentam 5 motive pentru care este important sa consumi seminte de cannabis:

  1. Sunt deosebit de bogate in proteine vegetale

Orice expert in nutritie iti poate spune ca proteinele vegetale sunt mult mai sanatoase si mai usor de digerat decat cele animale. Un studiu realizat in SUA pe un esantion de 130.000 de persoane a conclus ca indivizii care nu consuma proteine animale au o rata a mortalitatii substantial redusa, iar pentru fiecare crestere de 3% a proteinelor vegetale in dieta, riscul de deces scade cu 10%.

Din lumea vegetala, semintele de cannabis au printre cele mai mari procente de proteine. Din acest motiv, multi fermieri obisnuiau sa isi hraneasca animalele cu un fel de terci facut din seminte de cannabis. In plus, foarte multi sportivi si bodybuilders folosesc prafuri din proteine ce provin din seminte de cannabis.

  1. Te ajuta sa scazi in greutate

Dietele pe baza de seminte de cannabis pot ajuta persoanele cu probleme de greutate sa isi regleze consumul. Acest fapt se datoreaza continutului ridicat de vitamine, in special al vitaminei E, minerale (potasiu, magneziu, calciu, fier si zinc), nutrienti si, bineinteles, multe proteine.

  1. Au un continut foarte ridicat de acizi grasi Omega

Cu toate ca acesti acizi sunt vitali pentru sanatatea organismului si starea de bine, corpul uman nu ii poate produce. Din acest motiv, trebuie sa consumam acesti acizi grasi – in special Omega 3 si Omega 6 – din surse externe.

Unele surse sustin ideea ca semintele de cannabis abunda in acizi grasi naturali, mai mult chiar decat semintele Chia, nucile sau chiar semintele de in.

  1. Sunt foarte bune pentru sanatatea sistemului cardiac

Unul din motivele pentru care consumul de seminte de cannabis aduce beneficii sistemului cardio-vascular este ca acizii grasi Omega reduc tensiunea, scad riscul formarii de cheaguri in sange si imbunatatesc functiile cardiovasculare. In plus, prezenta argininei duce la dilatarea vaselor de sange, scazand tensiunea si reducand riscul de infarct, precum si al altor afectiuni cardiovasculare.

  1. Previne aparitia bolilor si confera o stare de bine

Luand in considerare toate cele de mai sus, putem vedea cu usurinta cum consumul de seminte de cannabis este un mod eficient de a preveni bolile, ajutand la mentinerea sanatatii organismului. De asemenea, acestea previn aparitia afectiunilor neurodegenerative, precum dementa sau boala Alzheimer.

Din aceste motive, semintele de cannabis au castigat renumele de „Cele mai bune surse de nutrienti din lumea vegetala”, numarandu-se printre putinele plante care contin toti aminoacizii esentiali, necesari corpului uman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *