Angajații Penitenciarului Botoșani vor protesta în fața instituției. Ce nemulțumiri au

protest-penitenciar-botosani1Angajaţii din penitenciarul Botosani vor organiza un protest vineri, începând cu ora 12:00, în faţa Penitenciarului.

Reprezentanții Sindicatului Novo Legis din cadrul Penitenciarului Botoșani susțin că între timp continua si plangerile penale si administrative. pana cand revendicarile nu vor fi solutionate.

like facebook, stiri, botosaniAngajații solicită conditii de lucru mai bune, asta în condițiile în care ministrul Justitiei, spun ei, a promis standarde privind conditiile de lucru in penitenciare si un plan multianual de  investitii. In schimb, bugetul pentru investitii a fost redus la jumatate.

Ei mai cer plata orelor suplimentare restante,  in continuare fiind peste 1 milion de ore suplimentare restante neplatite, stoparea imputernicirilor ilegale, solicitarea fiind de reluare a concursurilor pentru ocuparea functiilor de management superior si incetarea practicii de vasalizare prin imputerniciri, unele deja ilegale prin depasirea limitei de 1 an permisa de lege.

Eliminarea discriminarilor salariale, prin care se cere aplicarea legii cadru a salarizarii si pentru personalul din sectorul de aparare ordine publica si siguranta nationala incepand cu octombrie 2018, aprobarea Statutului politistului de penitenciare, cerându-se ministerului Justitiei sa includa si observatiile sindicatelor in proiectele transmise prin fortarea procedurii de avizare la Parlament.

Încetarea abuzului asupra pensionarilor, plata integrala a orelor suplimentare curente sunt alte revendicări ale angajaților din penitenciar.

Protestele vor continua pe  3 octombrie cu  un miting in fata Ministerului Justitiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *