Mitropolitul Teofan cere tuturor preoţilor din Moldova să facă slujbe pentru ploaie

nori, cod portocaliu, cod galben, stiri, botosani, furtuna, vant, ploiAvând în vedere seceta prelungită din zona Moldovei, Înalt Prea Sfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, adresează către preoții din parohii și din mănăstiri îndemnul de a adăuga la Sfânta Liturghie din duminica ce urmează, a Sfinților români, rugăciunile speciale pentru ploaie prevăzute în Liturghie.

De asemenea, acolo unde este cu putință, mai ales în mediul rural, preoții și credincioșii sunt îndemnați a ieși, după această Sfântă Liturghie, într-o procesiune cu icoane și cu sfinte moaște și, în mijlocul câmpurilor, să se săvârșească slujba de sfințire a apei unită cu rugăciuni înălțate pentru ca Dumnezeu să trimită ploaie binecuvântată pe pământ.

like facebook, stiri, botosaniAceste rugăciuni vor continua și în perioada următoare, în condițiile în care pământul are mare nevoie de precipitații, lipsa acestora fiind de natură a afecta atât recoltele, cât și nivelul râurilor sau cel la care se află apa din fântâni.

sursa: Doxologia.ro

One thought on “Mitropolitul Teofan cere tuturor preoţilor din Moldova să facă slujbe pentru ploaie

  1. Ar putea sa-l invice si pe Manitou, zeul indo-american…. dar Teofan nu-l cunoaste, il stie doar pe “Money, too”… Altii se pregatesc sa ajunga pe Marte, noi ne rugam la zeul ploii…Emblematic pentru o tara inapoiata si abrutizata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *