Pompieri botoşăneni aspiranți la „Cupa Odessos”

pompieri-incendiuLotul sportiv reprezentativ al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani va participa la competiția internațională a pompierilor „Cupa Odessos”. Concursul se va desfășura în perioada 03 – 09 iunie 2018, la Varna, Bulgaria și va alinia la start peste 20 de echipaje din  Bulgaria, România, Turcia, Slovenia, Cehia, Ucraina și Republica Moldova.

Țara noastră va fi reprezentată de pompierii din Iași, Călărași, Bihor și Botoșani.  Concurenții vor avea de susținut patru probe, respectiv „pista cu obstacole pe 100 m”, „scara de fereastr㔄ştafeta 4×100” şi „realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”.

Scopul concursului este atât dezvoltarea relaţiilor de colaborare dintre pompierii profesionişti, cât şi îmbunătăţirea pregătirii profesionale a competitorilor.

Pompierii botoșăneni nu sunt la prima experiență de acest gen. În 2014, la prima ediție a concursului, slt. Adrian Loluță și plt. maj. Dorin Sobariu, au făcut parte din lotul reprezentativ al  Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care a ocupat locul I.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *