Ministrul Agriculturii, în piață, la Botoșani: Intermediarii din piață mă deranjează foarte tare. I-am și zărit astăzi

petre daea ministrul agriculturii btMinistrul Agriculturii, Petre Daea, a fost, duminică, la prima oră, în piață la Botoșani. El a vrut să asculte problemele agricultorilor botoșăneni și s-a declarat nemulțumit de intermediarii pe care i-a văzut la tarabe, în locul producătorilor autohtoni.

like facebookAm fost în piață. Eu mă duc dintr-un interes legitim pe care îl am: pentru că de fiecare dată unde mă duc , în orice județ, dacă rămân peste noapte în vreun oraș, eu a doua zi mă duc în piață pentru că acolo este oglinda muncii noastre. M-a nemulțumit faptul că vremea a întârziat un pic activitatea în agricultură. Și primii fermieri care erau la tarabe erau cei cu răsaduri . Am vorbit aproape cu toți, să văd care este situația la fiecare, unde lucrează și produce acest material de plantat pentru a realiza producțiile pe care și le-au propus. Regretul dumnealor, ca de altfel și al meu și al celor care lucrează în agricultură, e că fenomenele naturale ne-au întârziat activitatea în câmp, s-au creat condiții care au necesitat cheltuieli suplimentare, în solarii: căldură pentru a putea rezista plantele respective. Într-un cuvânt oamenii au cheltuit și acum e momentul câștigului, al recuperării cheltuielilor și, evident, să rămână cu un câștig”, a spus ministrul Agriculturii.

Agricultorii s-au plâns ministrului de tarifele pe care le plătesc zilnic pentru închirierea tarabelor, de aici și apariția intermediarilor.

Intermediarii din piață mă deranjează foarte tare. Mă deranjează și din nefericire i-am și zărit astăzi. Spun că i-am zărit , pentru că i-am mai văzut o dată acum câtva timp în Botoșani și este bine să dăm acest semnal al preocupării noastre, că această intermediere este la marginea legii, uneori încălcând legea. Nu ne face bine nici nouă celor care veghem la buna desfășurare a activității într-o piață și nici producătorilor, mai ales a celor care muncesc direct. Soluția una singură: de a urmări zilnic autenticitatea producătorului, să urmărească dacă acela care se prezintă la tarabe este cu adevărat producător, dacă acel atestat de producător este corect eliberat, dacă există o suprafață suficientă și gama de produse. În al doilea rând, și este un apel la autoritățile locale pentru că o parte dintre fermieri spuneau că sunt taxe pentru spații mari și că aceste taxe îi îndepărtează într-un fel de piață și caută alte soluții. Iată și o cauză care îi determină pe cei care intermediază să vină în fața acestor oameni necăjiți, care nu au posibilități pentru a-și realiza un colț comercial cum trebuie și atunci ei preferă să dea această producție, iar piața se deformează ca preț și din punct de vedere al calității”, a adăugat Petre Daea.

One thought on “Ministrul Agriculturii, în piață, la Botoșani: Intermediarii din piață mă deranjează foarte tare. I-am și zărit astăzi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *